torstai 3. syyskuuta 2015

Kokeilussa akupunktiolaastarit


Kraniohoitojen välillä pääsimme kokeilemaan akupunktiolaastareita, jotka hieroja kävi laittamassa Jimpalle. Ruunalta ei meinannut löytyä kipeää kohtaa mistään, mutta lopulta selän oikealta puolelta saatiin reaktio ristiselän kohdalta kuin myös yllättävästi selän etuosastakin, joka ei yleensä ole ollut kipeä. Vasemmalta puolelta ei kipupisteitä löytynyt, ja muutenkin Jimppa oli pysynyt hyvänä kraniohoidon jälkeen.

Akupunktiolaastareiden toiminta on minulla hieman hämärän peitossa, mutta laastarin sisältämät aineet aktivoituvat kehon lämmöstä ja stimuloivat akupisteitä lievittäen kipua nopeasti. Jimpan selkään aseteltiin IceWave -laastarit, jotka ovat ihmisille suunnattuja kivunlievityslaastareita, mutta toimivat myös eläimillä hyvin. Samalta valmistajalta (Lifewave) löytyy tosin hevosillekin omat laastarit kipua lievittämään.

Laastareita käytetään kolme päivää, eikä niitä oteta pois esimerkiksi liikutuksen ajaksi. Jotta ne pysyisivät paremmin kiinni hevosessa, suositteli hieroja käyttämään ihoteippiä niiden päällä. Jos sattuisi niin, että yksi laastari katoaisi kesken kaiken, tulee sen vastaparikin ottaa pois. Laastarit sijoitetaan aina molemmin puolin, eli jokaisella laastarilla on aina parinsa.

Laastariparit akupisteillä
Ei mennyt kauaa, kun Jimppa selkeästi rentoutui käytävällä seistessään laastarien laiton jälkeen. Hieroja varoittikin, että seuraavina päivinä hevonen voi olla hieman uninen. Laastareissa olevia kemikaaleja ei välity hevoseen ihon läpi, eikä niillä siis ole minkäänlaista varoaikaa esimerkiksi kilpailuja ajatellen. Satulan tai valjaat voi laittaa selkään, vaikka akupunktiolaastari jäisikin alle, kunhan se ei irtoa liikkuessa.

Akupunktiolaastarit eivät ole kuitenkaan kovin edullisia, ja nämä neljä laastaria tulivat maksamaan meille kympin (kokonaisessa paketissa laastareita on kolmekymmentä kappaletta, hinta paketille n.60-70 euroa). Mielestäni se ei kuitenkaan ole kova hinta siitä, että hevonen pysyy paremmassa kunnossa pitempään kranion tai hieronnan välillä. Jimppa oli ainakin kuin nuori varsa päästessään vähäksi aikaa vihreälle laastareiden kanssa - se ravasi ja laukkasi kevyesti aidanviertä pitkin ja innostui heittelemään köyrypukkeja paikallaan ihan vain huvin vuoksi!


Katsotaan kolmen päivän jälkeen, millaisissa sielun ja ruumiin voimissa ruuna on - toivottavasti hyvissä, sillä sunnuntaina olisi pitkästä, pitkästä aikaa valmennuksen vuoro!

Laastarirakennekuva 2.9.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti