Yskässä ja kuumeessa, tarpomista hangessa

by - 17.1.12

Nyt on ollut pieni tauko kirjoittelussa. Jossain siinä perjantain ja lauantain välillä sairastuin ikävästi kuumeeseen ja yskään. Ehkä ei olisi kannattanut käydä lauantaina ratsastamassa laitumella, josta muuten sain hieman videomateriaalia, jota en valitettavasti vielä ole jaksanut editoida julkiseen muotoon. Ehkä se oli perjantai 13. joka minuun jonkin pöpön istutti. Oli homma miten hyvänsä, olen nyt ollut joka ilta yli 38 asteen kuumeessa. Eilen kuumetta oli lähes 39, mikä on korkein kuumeeni koskaan!

Lauantaina kävimme siis kesälaitumella, jolle oli nyt vihdoin tullut riittävästi lunta. Jimppa joutui tosissaan käyttämään etu- ja takajalkojaan kulkiessaan hangessa. Pari pukkia taisi myös tulla, mutta olin niin paksusti pukeutunut, että kaikki tuntui pehmoiselta ja keinuvalta :D Emme kuitenkaan ehtineet mitenkään kauaa ratsastella, kun pitikin jo lähteä. Yksi pikkutraktori puksutti laitumen ohi ja menimme sitä Jimpan kanssa katsomaan hieman lähempää aidan toisella puolella. Kun tämä koliseva veijari oli mennyt ohi, Jimppa tajusi sen olleen traktori ja epäröivin haara-askelin yritti keksiä, minne suuntaan säntäisi, mutta ei sitten tehnytkään mitään.

Sunnuntaina vastoin oikeaa olotilaani päätin lähteä käymään maneesissa Jimpan kanssa. Olo kun ei ollut niin huono kuin edellisenä iltana. Parin kilometrin kävely tallilta maneesille ja toisin päin ei ollut nannaa yskälle ja kipeälle kurkulleni, mutta ratsastus meni silti hyvin! Tehtiin ympyröitä ja puomia paljon ravissa. Pistettiin kokeilun vuoksi Jimpan ohjat kulkemaan "nivel"renkaiden lävitse. Alku mentiin monta kertaa kompuroiden, mutta lopulta kaikki sujui normaalisti (käytössä siis olympiat). Laukassa Jimppa heitti yhden pukin, mutta ennen ja jälkeen laukkasi innokkaasti ja mielellään (: Tallilla laitoin linimenttiä jalkoihin ja laitettiin yöpaidaksi pannuhuoneessa vähän lämmitetty fleeceloimi.

Sunnuntai-iltana taas kuumetta. Maanantaina en mennyt edes tallille, koska koulun jälkeen illemmalla kuume nousi taas ja tällä kertaa lähes tulkoon sinne kolmeenkymmeneenyhdeksään asteeseen. Yöllä kuume aina laskee (mikä ei ole kamalan mukavaa unen kannalta...), mutta illalla taas nousee :/  Äiti kävi kuitenkin katsomassa Jimppaa.

Tänään lähdin mukaan tallille, vaikka kuumetta on yhä. Yskä on mukavasti pahentunut vain, on ihan vatsalihakset kipeinä :D Ratsastin vähän aikaa pihassa Jimpalla ilman satulaa, fleeceloimi yllä. Äiti yritti (huom! yritti) ottaa kuvia, mutta oli sen verran pimeää, että niistä tuli vain heilahtaneita. Laitoinpa sellaisia silti tähän :D Salaman kanssa olisi varmaan tullut parempia, mutta Jimppa oli jo sen verran hermoissaan ennen kuvanottoa välähtävästä valosta, ettei viitsitty säikytellä salamalla.

Koska viikonlopuksi oli luvattu jo kylmempiä kelejä, äiti ryhtyi tuumasta toimeen ja tilasi Horzesta uuden toppaloimen. Koska en luota kamalasti nettiostoksien paikkansa pitämiseen, en halunnut ostaa kalleinta mahdollista toppista, vaan päädyimme alennuksetsa löytyvään viininpunaiseen loimeen, joka oli kuitenkin yhtä paksu kuin tämä kalliimpikin. Toivon mukaan se passaa Jimpalle eikä hierrä mistään tai muutu yllättäen litteäksi ja ohueksi peitoksi :D

Lue myös nämä!

0 kommenttia