Uudet kuolaimet, uusi talviloimi, vanhat kujeet?

by - 30.1.12

No nyt ne pakkaset ovat tulleet! Tänään pakkanen on pyörinyt -20 asteen tietämillä ja huomenna pitäisi olla vieläkin kylmempää. Jimppa saa siis näillä näkymin taas vähän lomailla liikutuksesta. Jos pakkassäät uhkaavat kestää kauankin, niin silloin yritetään keksiä jokin ratkaisu tuohon liikuttamiseen, Jimppa kun ei tykkää pakkasesta, vaan olisi mieluummin tallissa kuin tekemässä töitä (kukapa ei?). No mutta tässä postauksessa on luvassa uuden loimen esittelyä, muutamia kuvia ja video viimeisimmästä maneesireissusta!


Testasin ratsastaa Jimpalla pelkällä riimulla ja riimunarulla tässä eräs päivä. Äiti ei olisi millään halunnut tukea tätä kokeilua ja olikin työn ja tuskan takana saada irrotettua taluttava käsi Jimpan riimusta :D Loppujen lopuksi poni kulki ihan hyvin riimullakin, käyntiä siis vain menimme.

Voi, kun Jimppa näyttää niin pieneltä ja ujolta tuossa kuvassa! Kuin pikkuinen varsa :3

Kävimme toissa sunnuntaina maneesissa. Ensiksi Jimppa sai taas juosta irtona, minkä poni toteuttaakin joka kerta kiltisti näkymättömän liinan päässä ympyrällä. Tällä kertaa Jimppa oli todella kuuliainen ja käskyt menivät läpi heti! Pysähtymisetkin onnistuivat todella hyvin ja tarkasti, kun yleensä poni tulee aina luokse, mutta tällä kertaa seisahtui ympyrälle kuten kuuluukin.
Tämän jälkeen menimme läpi raviohjelman, jota silloin joskus kauan sitten harjoittelimme. Ratsastaessa Jimppa tuntui aika laiskalta eikä kannatellut päätään sitten millään. Sen tähden ohjat olivat yllättävän pitkät, vaikka tuntui kuin ne olisivat olleet tosi lyhyet. Huomasin sen vasta videolta :D Vaikka heppa painoikin kädelle, itse ohjelma meni ihan ookoosti, varsinkin kun Jimppa inhoaa, jos sen selässä ei ravissa kevennä. Oli kyllä parissa kohtaa vähällä ettei tullut pukkia ja videoltakin näkee, kuinka pari kertaa Jimppa luimistelee uhkaavasti. Onneksi se kuitenkin hillitsi itsensä ja ravasi ilman pukkeja C:hen asti, mistä saikin aloittaa kevennyksen. Ratsastin yhä ohjat niissä "nivel"renkaissa, mikä osaltaan vaikutti jonkin verran.

Viikolla liikutin Jimppaa tallipihalla pääasiassa. Innostuin myös menemään vähän lujempaa ja Jimppakin näytti nauttivan päästellessään rinkiä laukassa! Se kyllä pukitti laukannostoissa taas todella pahasti, äitikin jopa ilmoitti, että nyt se heitti kunnon pukin. Mutta sen jälkeen Jimppa kyllä laukkasi aivan intona. Tuntui, kuin olisi ollut vanhan kunnon länkkäriratsun kyydissä, sen verran lujaa ja mutkat suoriksi -meiningillä mentiin :D Ravissa Jimppa nosti päätään korkealle, eikä pidätteet mennyt kovassa vauhdissa niin helposti läpi, kun oli niissä ylimmissä renkaissa ohjat. Mutta silti poni totteli eikä ryöstäytynyt hallinnasta :) Tuon pukittelun haluaisin kyllä pois, se on aika ikävää ja tulee joka kerta yllättäin :/



Kas tässä uusi toppaloimi! 350 gramman täyte ja väriltään erikoisesti viininpunainen. Vähän vaihtelua ainaiseen siniseen :) Loimi on toiminut oikein hyvin ja vaikka siinä ei ole lapalaskoksia, se ei ole haitannut.

Juoksutin vähän Jimppaa lämmitelläkseni hieman ponia ja myös jotta saisin jonkun kivan kuvan otettua :D No, ei se ihan onnistunut, sillä Jimpan tallikaveri puski koko ajan maistelemaan ja haistelemaan. Ja Jimppa tietenkin luuli, että nyt minä tarjoan toiselle ponille herkkuja eikä hän saa mitään! Yritin eilenkin vähän juoksuttaa Jimppaa tarhassa illalla, kun toinen poni oli sisällä, mutta hevosta ei innostanut liikkua yksin pimeällä pakkasessa. Se vain hyökki vastahakoisena, joten sitten vain kävelin sen kanssa ympäri tarhaa ja lopulta käveltiin sisälle talliin takaisin, kun minäkin rupesin jäätymään. Onneksi sentään tulin autolla! :D Onkin paljon helpompaa nyt käydä tallilla, kun voi ajaa sinne autolla. Harmi vain, etten omista autoa, vaan joudun aina lainaamaan isältä tai äidiltä kulkuneuvoa ja sellaisen yleensä saa vasta illalla käyttöön.

Näin jälkikäteen on hyvä katsoa, millaista menoa se tosiasiassa oli. Ohjat ovat siis pitkät, istunta kuin nojatuolissa ja kädet heiluvat välistä vähän turhan korkealla. Kevennyskin näyttää olevan korkeaa ja myönnän, että yritin sillä pitää Jimpan ravia yllä, kun se tuntui niin tahmealta. Harjoitusravi ei toisaalta näytä niin kamalalta kuin miltä tuntui :D Voisi melkein luulla, että pystyn siinä istumaan!

Ostin kirpparilta kolmipalakuolaimet eilen. Ne olivatkin edellisiä paljon ohuemmat, vaikka katsoinkin ensiksi toisin. Pituuden kuitenkin onnistuin mittaamaan oikein :D En ihan tumpelo ole. Ne näyttävät vaan niin hassuilta, kun on tottunut noihin olympiakuolaimiin. Liian pienet ne eivät ainakaan ole, mutta tuntuvat tulevan liian ylös. Pitää vielä testata ja katsoa porukalla kunnolla, sopivatko ne ollenkaan, kun nyt en niitä viitsinyt laittaa kunnolla kiinni suitsiin (oli niin kovan työn takana saada entiset irti :D).

Lue myös nämä!

0 kommenttia