Juoksutusta ja maastokärryttelyä videolla

by - 10.5.14


Viime sunnuntaisen valmennuksen jälkeen Jimppa on liikkunut suunnilleen joka toinen päivä, ja muulloin ollaan vain temppuiltu ja maisteltu vihreää. Sain vihdoin hankittua uuden koneen hajonneen tilalle, joten nyt pitäisi taas homman sujua (kunhan opin käyttämään Windows 8:a).

Toukokuinen kevätsää...
Tällä viikolla on satanut niin vettä, räntää kuin luntakin, mutta mukaan on mahtunut myös lämpimän aurinkoisia päiviä, jolloin talleilukin on ollut vähän kivempaa. Toisena näistä aurinkoisista päivistä suuntasin ulkokentälle juoksuttamaan kevyesti. Jimppa oli kuuliaisella tuulella ja jaksoi hyvin keskittyä työskentelyyn. Otin paljon käynti-ravi-käynti -siirtymisiä, ja Jimppa oli lopulta niin herkkä, että se siirtyi raviin jo vilkaisusta.

Linkki videoon

Torstaina oli taas ihanan aurinkoinen ja tyyni sää, eli mitä parhain kärryttelyilma! Siispä valjastin Jimpan kärryjen eteen ja suuntasimme maastoon. Jimppa oli, kuten aina, erittäin energinen ja koko ajan vauhti päällä, eikä sitä tarvinnut hoputtaa ravissa kertaakaan; sen verran lujaa se meni ihan automaattisesti, ettei ihan heti alkanut vauhti kyllästyttämään. Kävimme tällä kertaa sellaisella reitillä, jolla emme olleet ennen kärryjen kanssa käyneet. Hyvin siitä kuitenkin kärryjenkin kanssa mahtui menemään, vaikka polku oli kapea.


Tämän näköisen lenkin teimme. Kävimme viime kesänä löytyneellä soramontulla ja olisimme jatkaneet matkaamme tietä pitkin, mutta huomasin Ouluntieltä päin tulevalle tielle pystytetyn "Työmaa-alue" -kyltin, jota ei aiemmin siinä ollut ollut. Eipä taida soramontuille olla enää asiaa, mutta löytyy samalta suunnalta onneksi muitakin reittejä. :)

Linkki videoon

Kotiutin viime viikolla pitkään haaveissani olleet varvaskopat jalustimiin. Ne pääsivät koeajoon heti samana päivänä, kun kävin kiertämässä Jimpan kanssa laidunlenkin. Kaikki meni hyvin, kunnes Jimppa laukassa otti harha-askeleen ja tiputti (siis oikeasti putosi) raville, ja otin toisella jalallani kopin seinästä tukea aiheuttaen itselleni ihan hirveän suonenvedon jalkaan! :D Oli ikävää olla keskellä metsää hevosen kanssa, kun jalkaan sattui niin kovasti, mutta onneksi se ei kestänyt ihan koko matkaa. Uskon koppien kuitenkin auttavan liian syvälle jalustimeen luisuviin jalkoihini, kunhan totun niihin ja opin pitämään ne jalat oikealla kohdalla.

Matrix -varvaskopat 19 €, Hööksistä

Eivät ne mitkään kauniit koristeet ole, mutta toimivat!

Lue myös nämä!

0 kommenttia