maanantai 9. maaliskuuta 2015

Estekujan formula-ajot


Lauantaina Jimppa pääsi revittelemään esteiden parissa. Nappasimme irtohypytykseen seuraksi Huilun, sillä kaverin kanssa esteet sujuvat huomattavasti reippaammin kuin yksin, jolloin Jimppaa ei ylimääräinen liikkuminen oikein kiinnosta.

Ensialkuun Jimppa piti muutaman kierroksen verran perää, kun kaveriruuna meni edeltä, mutta aika pian omanarvontunteva herra päätti, että hänen täytyy olla ensimmäisenä, tai muuten mistään ei tule mitään. Huilulta ei heti johtopaikkaa herunutkaan, vaan ruunat innostuivat kisaamaan tyhjällä pitkällä sivulla siitä, kumpi kujaan menee ensiksi. Ja vauhtia kärkitaistelussa riitti! Molemmat kiihdyttivät esteiden jälkeen pitkälle sivulle sellaisessa laukassa, että selässä olisi ratsastajaa hirvittänyt. Jimppa nakkeli mielenosoituksellisesti persettä, kun joutui jäämään Huilun taakse, vaikka kovasti se yritti kiilata toisen eteen aina mahdollisuuden tullen. Esteille ne onneksi tulivat vähän rauhallisemmin kiihdytysajoista huolimatta.
Mutkat vedettiin suoriksi, kun molemmat kujan kilpa-ajurit painoivat kaasun pohjaan ja kurvasivat esteiden jälkeen ohitussuoralle. Epätoivoiset ajat vaativat epätoivoisia tekoja, ja raviradan entinen ritari sabotoi nuoremman kilpailijan hyvin alkaneen johtokierroksen puskemalla viimeisessä kurvissa suoraan ruunan eteen, pakottaen tämän jättäytymään kisan viimeiseksi ja luovuttamaan paikkansa kilpailun mustalle hevoselle.
Kärkikamppailu ei suinkaan jäänyt siihen. Radan muuttuessa vaativammaksi vauhti jäi kilpailijoille toissijaiseksi muiden strategioiden noustessa avainasemaan. Jimppa jättäytyi kärjestä noustakseen pian uudelleen johtoasemaan, mutta molemmat kilpailijat joutuivat keskeyttämään kilvan jäähdytelläkseen moottoreitaan.
Loppukierroksilla vauhti pysytteli sunnuntaiajelun tasolla, ja etunenässä fiilistelevä Jimppa vei viimeiset kierrokset ylpeästi loppuun. Vrhepisteitä ruunalle tuli puhdas, pyöreä nolla, sillä poni oli esteiden kanssa tarkkana, eikä edes kolautellut huolimattomuuttaan. Jimppa selvisi irtoformulasta vähintäänkin oman elämänsä voittajana, eikä tallissa olisi voinut enää rennompaa ajoneuvoa olla!

Linkki videoon

2 kommenttia:

  1. Onpa hienosti rakennettu kuja kun pääseevät tolleen ympäri :). Hyvin riittää vauhti kaksikolla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vauhtia oli kyllä aivan tarpeeksi! :D Itsekin tykkään, kun kuja kulkee ympäri asti. Se on kaikille helpompi ja turvallisempi, kun hevoset kulkevat kujassa ja itse saa olla keskellä ohjaamassa. :)

      Poista