sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Aivojen nollausta raviradalla


Kevään tullen maastojen pohjat ovat muuttuneet lähes kelvottomiksi, eikä mahdollisia liikutuspaikkoja ole maneesin lisäksi juuri ollenkaan, mikä meidän tapauksessamme on erittäin tympeää. Koska Jimpalla oli varastossa energiaa vaikka muille jakaa, ei maneesissa pyöriminen tullut kysymykseenkään. Niinpä lähdimme melkein koko perheen voimin radalle kärryttelemään!

Alkukäynnit Jimppa sai astella vanhempiani kyydittäen, minkä jälkeen sain itsekseni ottaa vähän vauhdikkaampaa kyytiä raviradan ympäri. Hetken hölkättyämme ruuna oli valmis lähtemään kovempaa. Sen pähän on iskostunut, että radalla treenatessa sen tulee juosta lujaa kaksi kierrosta, minkä jälkeen se oma-aloitteisesti hidastaa. Viisas hevonen, kun osaa laskea kahteen!


Tällä kertaa Jimppa ei ollut ravituulella, vaan se tarjosi välillä laukkaa ravin sijaan. Yhden reippaan ravikierroksen ja palauttavan käyntikierroksen jälkeen annoin sille luvan nostaa laukan, ja laukkasimme puolitoista kierrosta ennen loppuverryttelyä. Rapa roiskui ja kuskilla oli silmät sekä suu täynnä irtokarvoja, mutta Jimpalla oli mukavaa, kun sai mennä lujaa! Kun edessä oli loputtomasti tasaista tietä, Jimppa sai huoletta päästellä kaikki höyryt ilmoille.

Linkki videoon

Suuntasimme vielä kävelylle maastoon, jotta radan mainoskyltit eivät alkaisi kyllästyttämään. Tallissa poni seisoi kymmenisen minuuttia kylmäysletkuissa villaloimen alla kuivatellen. Yöksi se sai päällensä kuivan fleeceloimen ja jalkoihin linimentit. Iltaruokaan lisäsin vielä mitallisen magnesiumia, jos se auttaisi rentouttamaan lihaksia ja pitämään jumit poissa. Jimppa näytti väsyneeltä mutta onnelliselta, ja sen jokailtainen melassivesi maistui sille varmasti.

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja kiva, että videonpätkääkin laitoit mukaan! :) Meilläpäin maastojen ja peltojen pohjat on aivan täydellisessä kunnossa muutamia kohtia lukuun ottamatta, meillä siis kelpaa mennä! Toivottavasti sielläkin alkaa pohjat kääntymään parempaan suuntaan, mitä pidemmälle kevääseen mennään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava että pidit! Olispa ihanaa, jos täälläkin päin pääsis taas kunnolla maastoilemaan, eikä tarvis vaan liukastella jäisiä ja kivikovia teitä pitkin... toivottavasti kevät tosiaan toisi mukanaan paremmat pohjat meillekin! :)

   Poista
 2. Oi vitsit, tuo tekee kyllä niin hyvää lihaksille ja pääkopalle, voi oikein aistia miten tyytyväinen hevonen on!
  Meidän edellisellä tallilla oli mahdollisuus käyttää läheisen ravitallin harkkarataa ja ai että oli ihanaa päästellä kunnollisella pohjalla turvallisessa paikassa (me tosin mentiin aina ratsain). Sitä jäi kyllä ikävä uudelle tallille muuttaessamme.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, saa Jimppakin kunnolla liikettä, kun pääsee radalle juoksemaan silloin tällöin! Tosin vähän vanhemman hevosen kanssa pitää revitellä kohtuudella, ettei hyödyt muutu haitoiksi. Jimppa ei taida edes tietää olevansa vanha, vaan se haluais aina mennä täysiä. :) Tykkään myös paljon, kun on lähettyvillä ravirata vapaassa käytössä. Jos muualla ei pohjien takia pysty menemään, niin lähes aina radalla pystyy!

   Poista
 3. Ooh, kylläpä pistelee hienosti. Kyllä se ravuriravi vaan tulee sieltä selkärangasta niin hienosti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Jimppa vaan muistaa, millä tavalla kärryjen kanssa kuuluu juosta! Ratsain ravilla pääsee harvemmin minnekään, mutta kun on kärryt perässä, niin johan löytyy vauhtia. :D

   Poista