torstai 15. lokakuuta 2015

Jimpan varusteet: Suitset (+ pohdittavaa 4 Your Horse -foorumiin?)Neljäs varustepostaus sisältää Jimpan suitsien esittelyn otsapannoista ohjiin. Jimpalla on käytössään kahdet suitset, toisissa on kuolaimet ja toisissa hackamore. Alle listasin videon sisällön pähkinänkuoressa.

★ Mustat Hööksin nahkasuitset kaksoisturparemmillä (alaturparemmi kadonnut, turparemmi ei käytössä kuin koulukisoissa)
★ Kuolaimina D-rengasnivel sekä kolmipalanivel, koko 13,5 cm
★ Sininen otsapanta tehty tilauksesta
★ Suitsien mukana tullut yksirivinen timanttiotsapanta
★ Ohjat sileää nahkaa, koko cob
★ Tummanruskeat Jimpan mukana tulleet suitset
★ Lyhytvartinen hackamore
★ Meksikolainen turparemmi
★ Otsapanta nahkainen kullatulla koristeella
★ Varaohjina kumiohjat, koko full


Linkki videoon


Kuten useimmat luultavasti tietävät, ensi tiistaina 20.10. järjestetään 4 Your Horse - hevosen hyvinvointifoorumi, joka pitää sisällään seminaarin ja havaintoesityksiä. Asiantuntijakokoonpano on vähintäänkin mielenkiintoinen, ja rivistöstä löytyy niin omia suosikkeja kuin uusiakin nimiä, joiden ajatuksia ja metodeja palan halusta päästä kuulemaan.

Koska luentotilaisuuteen mahtuu rajallinen määrä kuuntelijoita, eikä kaikilla ole muutenkaan mahdollisuutta osallistua tilaisuuteen, olisi blogin lukijoilla mahdollisuus nyt keksiä kysymyksiä tai muita tärppejä, joihin voisin tapahtumassa keskittyä. Joka tapauksessa tilaisuudesta seuraa mahdollisimman laaja postaus tänne blogiin, mutta jos jotakuta kiinnostaisi tietää jotain juuri tietystä aiheesta, voisin mahdollisuuksien mukaan perehtyä asiaan paikan päällä!

Muistakaa myös osallistua blogin arvontaan, pimeät illat sen kun pidentyvät ja kaikenlaiset heijastimet tulevat tarpeeseen. :)

4 kommenttia:

 1. Kiva video :) Puhut selkeällä äänellä ja Jimppa poseeraa tosi hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä kuvatessa tuntuu, ettei saa sanottua yhtään lausetta sekoilematta. :D

   Poista
 2. Mitenhä saisi omankin kavioeläimen poseeraamaan yhtä innokkaan oloisesti? Ihana malli!

  Heh, itsekin tykkään joissakin tilanteissa cob -pituisista ohjista, kun perässä ei liehu tajutonta hukkapätkää menoa häiritsemässä. Tuota deltaohjaviritystä en olekaan ennen nähnyt - liittyykö nimen omaan tuohon kuolaimeen vai turpahihnan puutteeseen? Tykkään mennä silloin tällöin myös kokonaan ilman turpista, jolloin kuolaimen liikeradat tuntuvat paisuvan aika laajasti (vaikka turpahihna on meillä aina todella löysällä). Tosin siinähän opettelee vieläkin tarkempaa ja tasaisempaa kättä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leipä- tai porkkanapussi saattaa auttaa innokkuuteen. ;) Jimppa oli tuolloin hyvällä tuulella, eikä kovin paljoa väännellyt turpaansa tai lähtenyt tutkimaan käytävän reunoja kuten yleensä...

   Deltaohja on käytössä turpahihnan tilalla. Aluksi en sitä käyttänyt, mutta tosiaan valmentajan kehotuksesta sitä on nyt pidetty. Jos on vähän epätasaisempi käsi, deltan kanssa se ei häiritse hevosta niin pahasti kuin ilman. Ilman turpahihnaa huomaa kyllä nopeasti, jos käsi ei toimi oikein. :)

   Poista