torstai 10. toukokuuta 2018

Jimpan kuukausi koulutuksessa: lihashuoltoa, suoruutta ja taipumista

Jimppa on ollut HPT Hevostaitokeskuksessa nyt kohta kaksi viikkoa. Miltei jo puolet koulutuskuukaudesta mennyt! On ollut mukava saada väliaikapäivityksiä ruunan edistymisestä, ja se vaikuttaa pärjäävän uudessa paikassa oikein hyvin. Sain myös videomateriaalia yhdeltä tämän viikon ratsutuskerralta, joten nyt pääsemme näkemään Jimpan edistystä liikkuvan kuvan kautta!

Ihan alkuun Jimpan kanssa lähdettiin etsimään suoruutta ja taipumista, sillä kumpikin tuotti vaikeuksia. Suoralla se kulki vinossa ja ympyrällä taas ei taipunut kunnolla. Koska Jimppa tuntui vastustelevan tavallista enemmän, se pääsi alkuun myös lihashuoltoon. Hieronta näytti auttavan, ja lihasjumeja löytyikin sen verran, etten kyllä ihmettele, että työnteko ei tuntunut kivalta! Jimppaa ei olekaan hierottu sitten en-edes-muista-milloin. Sille tekisi varmasti hyvää päästä huollettavaksi useammin kuin joskus ja jouluna.

Mervin mukaan Jimppa tuntui liikkuvan kentällä kuin sillä ratsasteltaisiin maastossa, mikä ei kyllä yllättänyt. Viimeisen puolen vuoden aikana olemme käyneet kentällä todella harvoin, ja silloinkin lähinnä juoksuttamassa. Liikutus on siis tapahtunut pääasiassa maastossa tai maasta käsin, enkä voi sanoa, että olisin maastoillessa pyrkinyt treenaamaan esimerkiksi suoruutta. Onneksi Jimppa kyllä osaa, vaikka onkin niin ruosteessa. Ei ole hevosen vika, ettei se ole päässyt (tai joutunut) ylläpitämään taitojaan.


Videolla näkyvää sisäpohjetta vastaan puskemista Mervi on lähtenyt korjaamaan pivottien kautta. Ruuna myös painuu vielä herkästi etupainoiseksi kootessa, mutta kunhan se saa lisää voimaa ja lihaksia kantaa itseään, sekin ongelma varmasti korjaantuu. Jo tässä vaiheessa uskaltaa sanoa, että edistystä on tapahtunut! Saa nähdä, kuinka pitkälle Mervi sen kanssa kuukauden aikana pääseekään.

2 kommenttia:

  1. Hieno paikka tuo HTP Hevostaitokeskus! Asiantuntevaa ja monipuolista palvelua luonnollisen hevosmiestaidon pohjalta. Hevoset kiittää!! Omistajat myös 😁...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä, hyvillä mielin uskalsi Jimpan jättää osaaviin käsiin. :)

      Poista