lauantai 26. toukokuuta 2018

Jimpan kuukausi koulutuksessa: kokoamista ja laukkaa suoralla


Neljä viikkoa takana! Jimppa on siis ollut nyt valmentajalla ratsutettavana neljä viikkoa, ja vielä olisi yksi viikko jäljellä. Ensi viikonloppuna ruuna pääseekin sitten nauttimaan kesästä laitumella - sen se on kyllä ansainnut!

Tässä postauksessa kerroin ensimmäisen kahden viikon kehityksestä. Jimppaa lähdettiin ensiksi suoristamaan, ja lihashuollon avulla se alkoikin heti liikkumaan paremmin. Ongelmana oli etupainoisuus, jota ilmeni varsinkin kootessa, kun Jimppa ei jaksanut kovin kauaa vielä kantaa itseään. Jo silloin iloitsin edistyksestä ja pohdin, miten paljon Jimppa ehtisi vielä kehittyä seuraavien viikkojen aikana!

Tällä viikolla sain taas videokuulumisia yhdeltä ratsutuskerralta, joten pääsin näkemään Jimpan menoa näin neljän koulutusviikon jälkeen. Alla koostevideo treenistä!


Vaikkei Jimppa vielä jaksakaan kantaa itseään kuin lyhyitä pätkiä, se on kuitenkin edistynyt tässä asiassa viime kerrasta jo paljon. Kun se aiemmin painoi kuolaimettomille ja valahti etupainoiseksi, nyt se on keventynyt edestä huomattavasti ja kulkee jo ryhdikkäämmin koottuna. Raviin on tullut lisää rentoutta ja aktiivisuutta myös pyydettäessä eteen-alas.

Silmiinpistävin ero itselleni oli kuitenkin Jimpan laukka suoralla. Meidän murheenkryynimme, oikea laukka, on alkanut pyörimään kivasti ympyrällä, mutta suoralla linjalla laukka hajosi aina ensiaskeliin. Edelliseltä videoltakin näkee, kuinka Jimppa ei meinaa saada pidettyä laukkaa yllä, kun ympyrältä lähdetään pitkälle sivulle. Tällä uudella videolla pitkä sivu päästään laukassa läpi ilman, että laukka hajoaa kesken kaiken! Vauhti vähän kiihtyy, mutta se ei haittaa.

Jimppa on siis edistynyt taas lisää! On mahtavaa huomata, kuinka nopeasti se oppii ja kehittyy, kun sen kanssa oikeasti treenataan. Eiköhän tämä anna itselleni tarvittavaa motivaatiota jatkaa samaa rataa, kun koulutuskuukausi on saatu päätökseen. Vielä viikko, ja sitten pääsen minäkin näkemään Jimpan taas ihan omin silmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti