Esteitä!

by - 20.6.12

Jimppa on kasvattanut jo aikamoisen kesämahan! Siitä on myös tullut rauhallinen vätys, kuten aina laitumella ollessaan. Ruoho rupeaa kuitenkin jo loppumaan laitumelta, ja tälläkin hetkellä hepat saavat kuivaa heinää ruohon lisäksi. Saa nähdä, otetaanko hevoset talliin siksi aikaa, että ruoho kasvaa, vai mitä tehdään.


Ruuna on päässyt melko kevyellä liikutuksella, viime viikolla kävimme kaksi kertaa maneesissa. Ekalla kerralla torstaina otin Jimpan kanssa paljon laukannostoja vasempaan kierrokseen, koska se ei välillä tunnu huomioivan laukkapohjetta ollenkaan. Jimppa oli yllättävän reippaalla tuulella, joten laukkakin kulki paljon paremmin kuin maneesissa yleensä! Nostot sujuivat todella kivasti aiempiin verrattuina, varsinkin kun ruuna tajusi harjoituksen idean. Loppuraveissa kokeilin päästää ohjat ihan pitkiksi, ja Jimppa pysyi jopa pystyssä ja kulki hyvin! Ennen se olisi varmaan kaatunut turvalleen :D.


Sunnuntaina oli taas maneesivuoro ja silloin en laukannut ollenkaan. Pujottelimme kanistereita käynnissä ja lopuksi tein kiemurauria ravissa pitkin ohjin. Jimpalla oli vasemman takajalan kenkä vääntynyt osaksi irti, joten en viitsinyt sen pahemmin liikuttaa. Onneksemme saimme kengittäjän maanantaina laittamaan uuden kengän paikoilleen. :)


Eilen kävimme maneesissa toisen ratsukon kanssa ja tallinomistaja piti meille estetunnin. Aluksi harjoittelimme asetuksia kulmissa käynnissä sekä ravissa, sitten menimme vuorotellen suunnilleen 50 cm ristikon. Menimme Jimpan kanssa ravissa ja alun "hui-kamala-en-mene!" -kohelluksen jälkeen Jimppa ylitti ristikon kuten kunnon hevoset ylittävät. Siirryimme ristikon jälkeen kahden pystyn linjalle, joista toinen oli varmaan 60 cm ja toinen ehkä 70 cm. Aluksi Jimpan piti ihmetellä näitäkin, varsinkin koska toinen puomeista oli eri värinen, mutta lopulta tulimme laukassa ensimmäisen ja toisen ravissa. Ensimmäisen esteen Jimppa hyppäsi oikein kunnolla, eikä se ole varmaan koskaan hypännytkään niin! Harmi vain, että ratsastaja ja koulusatula eivät ole hyvä hyppy-yhdistelmä, ja meinasin joka loikan jälkeen lentää kaulalle... Lopuksi otimme vain sen toisen esteen, jolloin Jimppa pääsi laukkaamaan senkin. Olin tyytyväinen ruunaan, sillä se todellakin pitää hyppäämisestä ja innostuu hirveästi tajutessaan homman idean! Tallinomistajakin kehui, että sehän hyppää kuin oikea hevonen :D.


Valitettavasti kuvia ei ole, koska ei ollut ketään kuvaamassa. Laitan tähän kuitenkin pari laidunkuvaa piristämään! Huomenna olisi suunnitelmissa mennä ratsain raviradalle. Voisin vaikka harjoitella laukkaamista, kun saadaan sinne ratsastuskaverikin.

Lue myös nämä!

0 kommenttia