Kuvia ja estetuntivideo

by - 14.6.12

>tässä kuuluisi olla kuvia :D<

Laitumentekotalkoot pidettiin lauantaina 9.6. ja hevoset pääsivät heti seuraavana päivänä iltapäivällä laitumelle. Kävimme estetunnilla kahden muun ratsukon kanssa samana päivänä, ja Jimppa oli kuin mikäkin juuri kiinni otettu villihevonen! Se hirnui muille laumalaisille, ja vaikka tallissa oli sen lisäksi kaksi muuta hevosta, Jimppa oli silti ihan kauhuissaan. Mutta maneesissa se oli taas aivan normaali ja kuuliainen.


Jimppa on löytänyt itselleen laumasta oman tyttöystävänkin, jonka kanssa se viettää aikaa koko ajan. Ja voi sitä surua, jos joutuu eroamaan rakkaastaan! Saa nähdä, kauanko tuo tamma jaksaa Jimpan kanssa olla. Ainakin vielä ne näyttävät tulevan hyvin toimeen :D. Jimppa on löytänyt kyllä sisäisen orinsa laitumella ollessaan, mutta onneksi se ei paljoa vaikuta käyttäytymiseen. Mitä nyt keskittyminen ei ole aivan kohdillaan, kun pitää kavereiden perään huutaa.


Ensimmäisen yön jälkeen Jimpalla oli sotavammoja sään molemmin puolin. Pomoksi noussut toinen ruuna oli hieman käskenyt uutta toveria, mutta onneksi haavat eivät olleet pahoja. Jimppa sitten lyöttäytyi yhteen tämän tamman kanssa, joka saa määrätä myös tätä pomoruunaa vähän enemmän. Hevoset ovat tehneet laitumella omat ryhmänsä, joista toisessa on kolme ruskeaa hevosta ja toisessa (missä Jimppakin on) kaksi valkoista ja yksi musta(nruunikko) :D.


Yhtenä päivänä kaverini pääsi Jimpan selkään vähän kävelemään. Jimppa tajusi ympyrällä kulkemisen heti, vaikka silloin kun itse olen istunut liinassa sen kanssa, se ei meinaa millään tajuta mennä ympyrällä.. Eilen kävin sen kanssa maastossa, laukkasimme pari pätkää pellolla ja ravasimme metsäpolulla. Kotiin päin oli kauhea kiire ja hyttyset kiusasivat! Virtaa näytti riittävän, vaikka laitumella hevoset näyttävät niin väsyneiltä, että ihan itseäkin rupeaa nukuttamaan :D.
Videon pääsee katsomaan täältä! Molemmat pätkät ovat tuntien loppupuolelta, jolloin Jimppa alkoi jo väsähtämään. Se on kovaa hommaa yrittää pysyä pystyssä ja nostella jalkoja puomien yli! Hyvin se on kuitenkin jo alkanut menemään noiden esteiden yli, kun aikaisemmin piti stopata jokaisen maapuominkin eteen ja nostaa jokainen jalka yksitellen yli.

Lue myös nämä!

0 kommenttia