Ilman satulaa

by - 29.6.12

Hei!
Olen monta kertaa yrittänyt aloittaa uuden postauksen kirjoittamista, mutta sitten huomaan kellon olevan jo paljon enkä enää ole jaksanut sitä tehdä. :D Nyt otin kuitenkin itseäni niskasta kiinni!

Hevoset on otettu sisälle yöksi kolean sään ja kovan tuulen vuoksi, sekä myös ruohon puutteen takia. Mielestäni se on ihan vain hyvä juttu, koska kaikki hevoset ovat olleet tosi väsyneitä laitumella yötä ollessaan ja varsinkin erään mustanruunikon ruunan maha on niin äärirajoilla että kohta se räjähtää...

Eilen kävimme käyntipainotteisen maastolenkin Jimpan kanssa. Otin myös melko paljon laukkaa ja laukannostoja, jotka ovat parantuneet huomattavasti! Aikaisemmin Jimppa ei välttämättä reagoinut laukkapohkeeseen mitenkään, vaan se piti aina nostaa ravista kunnon vauhdinannon saattelemana. Sen jälkeen laukka kyllä nousi myös laukka-apuja käyttäen, mutta aluksi se ei rekisteröinyt käskyä ollenkaan. (Korvat saattoivat liikahtaa, mutta muuten heppa jatkoi menoaan siinä askellajissa joka sillä hetkellä oli käytössä) Nyt se kuitenkin nosti laukan helposti ravista sekä käynnistä, vaikkakin innostui laukkaamisesta niin, että rupesi odotellessaan laukkakäskyä vain ravilaukkaamaan tai peitsaamaan.



Viime sunnuntaina menin maneesissa ilman satulaa. Sitä ennen juoksutin Jimppaa pitkästä aikaa noin vartin per suunta ja poni toimi hienosti! (Vaikkei nostanut laukkaa kovin hyvin ja kun nosti, laukkasi vain pari askelta) Se ehti aikaisemmin keväällä kyllästyä juoksutukseen niin, ettei suostunut liikkumaan minnekään, mutta nyt se totteli kuuliaisesti ja innokkaana. Ilman satulaa harjoittelin vain ravissa pysymistä, koska se on elämäni vaikein asia. :D Jimpalla ei ole kovin tasainen ravi, eikä se ole innosta piukeana, jos sen selässä pompitaan häiritsevästi. Mutta yllätyksekseni en saanut osakseni yhtään protestipukkia, vaikka korvat näyttivät välillä ärtyneesti takaviistoon. Nostinkin sitten mieluummin laukan, koska siinä on niin hyvä istua. :D Sen jälkeen oli paikat kipeänä! En tajua, miksi kukaan haluaisi ratsastaa ilman satulaa kun se sattuu niin paljon. :D

Tällainen taisteluvamma Jimpan takapuolessa. :D




Pikkusiskonikin pääsi tässä yksi päivä käymään Jimpan selässä, ilman satulaa ja suitsia tottakai. Kierrettiin tallipihaa pari kertaa käynnissä, ei sen kummempaa. :) Tilasin Börjesiltä alennusmyynneistä uudet suitset Jimpalle ja myös sivuohjat, joita valmentajamme ehdotti ostamaan. Jimpalla on taas kenkä löysällä, oikeastaan kaksikin! Pitäisi pyytää kengittäjä paikalle, kun kaviot alkavat olemaan jo aika pitkät.

Lue myös nämä!

0 kommenttia