Hööksin paketti ja Jimpan hieronta

by - 21.2.13



Heippa!

Eilen saapui Hööksin paketti. Tilasimme minulle uudet jodhpurit (nämä), sillä nuo edelliset ovat teräskärkien takia hankalat ratsastaessa. Ne ovat oivat kengät maastakäsittelyyn! Paketissa oli myös Jimpalle uusi satulahuopa (tämä), joka sopii sille todella kivasti. Meillä ei ollutkaan kuin yksi koulusatulahuopa, jonka lisäksi kaksi yleissatulahuopaa, jotka jäivät käyttöön nyt tämän uudenkin satulan kanssa. Tilasimme myös muuta pientä, kuten turvajalustimiin uudet kumirenksut.


 

Kävin eilen kevyellä lenkillä ja testasin samalla uutta satulahuopaa. Kaikkialla oli paksu sumu, jonka takia emme voineet mennä suunnitellulle lenkille hiekkatielle. Siellä ei nähnyt eteensä metriäkään! Kävin sitten välitiellä ja laukkaringillä. Jimppa ei oikein saanut pidettyä laukkaa yllä, johtuiko se sitten huonosta pohjasta vai mistä. Kerran se jopa uhkasi pukittaa. Otin sitten kotiin päin yhden kunnon laukannoston, ja silloin Jimppa laukkasi kunnolla. Pakkasta oli yllättävän paljon, jopa -15 astetta, vaikka vielä edellisenä päivänä oli ollut vain muutama aste! Olimmekin molemmat enemmän tai vähemmän kuurassa kotiin palattuamme. :D

Ei siellä oikeasti noin pimeä ollut...




Olivat hyvät ratsastaa, vaikka varpaat jäätyivätkin!
Tänään Jimpalla oli hieronta-aika. Ennen ruunan vuoroa kävimme kävelemässä maasta käsin hiittisuoralla ja tallipihalla. Viime kerran uhkailusta ei ollut enää merkkiäkään, vaan Jimppa pikemminkin väisti minua ilman, että edes pyysin. Se kulki rauhallisesti vierellä, pysähtyi ja lähti liikkeelle juuri silloin kuin minäkin, ja peruutti helposti suoraan taaksepäin. Se jopa nosti ravin heti kun minäkin lähdin juoksemaan! Yleensä se ei millään viitsisi ravata, vaan kulkee vain kaula pitkällä perässä. Otimme pari kertaa lyhyet ravipätkät niin, että lähdimme suoraan pysähdyksestä raviin ja ravista seis. Jimppa ravasi rentoa ravia, eikä kompuroinut pysähdyksissä samalla tavalla kuin joskus ratsain.

Kun oli meidän vuoromme päästä hierottaviksi, Jimppa pääsi käytävälle seisomaan. Se oli aluksi vähän epäluuloinen ja seurasi tarkkaan, mitä hieroja sille teki. Tällä kertaa Jimppa ei rentoutunut juuri ollenkaan, vaikka viimeksi sillä alkoi lopuksi alahuulikin vähän rentoutumaan. Hieroja sanoi, että selässä ei ollut mitään kunnon jumeja, vaan sellaisia tavallisen työtä tekevän hevosen jumeja. Jimppa sai selkäänsä TENS-hoidon, joka sille tehtiin viime kerrallakin. Hieroja kävi hevosen läpi ja löysi vasemman etujalan takaa ylävatsalihaksesta(?) jumin. Se tuntuikin Jimpasta aika ikävältä, sillä ruuna luimisteli ja näykki ilmaa merkiksi siitä, ettei tykännyt. Hieronnan lopuksi lihakset tuntuivat paljon paremmilta ja poni sai loimen selkäänsä, ennen kuin pääsi ulos päiväheinille.

TENS 
Nyt tästä pari päivää eteenpäin mennään kevyesti ja palaudutaan hieronnasta. Hieroja arveli, että se etujalan luona ollut jumi saattoi olla yksi syy laukannostoissa satunnaisesti esiintyviin pukkeihin. Saa nähdä, jäävätkö ne sitten kokonaan pois, vai ärsyttääkö ruunaa kenties pelkät laukka-avut niin paljon...


Lue myös nämä!

4 kommenttia

  1. Kiva postaus kun niin paljon ihania kuvia!<333

    VastaaPoista
  2. Mikä tuo tens juttu siis tarkalleeb on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "TNS-hoito eli transkutaaninen hermostimulaatio (engl. TENS eli Transcutaneous Electrical Nervous Stimulation) kuuluu kivunhoitoon käytettäviin lääketieteellisiin stimulaatiomenetelmiin."
      - Wikipedia

      Se siis lievittää kipua ja poistaa lihaskireyksiä sähköisesti ihon läpi. :)

      Poista