sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Paljon tekstiä, vähän kuvia ja yksi video

Heippa!
Vähän väliaikakuulumisia. Kamera on päässyt korjuuksille ja puhdistukseen, eikä palaa lomaltaan takaisin kuin 2-4 viikon päästä. En tiedä mikä sille tuli, mutta se ei eräänä kauniina päivänä enää suostunut nostamaan salamaa, oli kyseessä kuinka pimeä tila tahansa. Vaikea sanoa syytä vialle, sillä itse en ole kameralla kuvannut vähään aikaan. Eli nyt mennään jonkin aikaa puhelimen ja pokkarien varassa...

5.2. pääsin vasta pimeällä tallille. Ulkona tuuli kovasti, joten päätin jättää ratsastuksen pois ja juoksutin ponin. Se toimikin yllättävän hyvin, yleensä kun sen kanssa saa taistella ravin nostosta vaikka kuinka kauan. Nyt ravi nousi tosi herkästi, eikä raippaakaan tarvinnut käyttää (vaikkei se siitä mitään välitäkään...). Kerran Jimppa huomasi jonkun mörön lumikasassa ja sai pienen kohtauksen, mutta muuten se ei oikeastaan pelännyt mitään. Sätkyt saadessaan poni otti jopa pari laukka-askelta oikeaan kierrokseen, mikä on lähes ennenkuulumatonta!

6.2. menimme Nestorin ja Jennan seuraksi raviradalle. Jimppa otti heti asiakseen kulkea pää tähdissä ensimmäisten ravipätkien jälkeen, mutta se pysyi yllättävän hyvin hyppysissä. Harjoittelimme sietämään sitä, että kaveri ravasi/laukkasi edelle ja me jatkoimme tylsästi käynnissä, mikä tietenkin Jimpasta oli aivan turhaa pelleilyä. Mutta siitä huolimatta se ei väittänyt (kamalasti) vastaan, kun käskinkin sitä jatkamaan käynnissä.

Lopuksi, kun kaveri oli poistunut jo radalta, otin kierroksen laukkaa. Jimpalla on tapana säikkyä radalla laukassa näkymättömiä mörköjä, joten yleensä menen aika rauhallista vauhtia. Ei ole hevosestakaan mukavaa, kun se tekee yllätysloikan johonkin ilmansuuntaan ja ratsastaja vetäisee vahingossa suusta... Jimpan laukka tuntui erilaiselta kuin tavallisesti, oliko sillä jäänyt sitten lumipaakku kiinni repsottavan tilsakumin alle ja se varoi sitä, vai mikä siinä oli. Kolmitahtiselta se ei ainakaan tuntunut.

Laukattuani käänsin ponin kisasuuntaan, nostin ravin, nousin kevyeen istuntaan - ja sitten mentiin! Jimppalle tarvitsee hyvin harvoin antaa pohkeita ravin tai laukan nostamisen jälkeen, eikä nytkään ollut vauhdista puutetta. Menimme varmaan parisataa metriä miltei täysiä, ja sitten rauhotin ravin normaaliksi jolkotteluksi. Pitihän sitä vielä toisellakin sivulla ottaa pieni pätkä reippaampaa ravia, mutta sen jälkeen otimme käyntiin.

Torstaina menin hiittisuoralla (löysillä) sivuohjilla ja perjantaina yritimme vähän kouluilla klinikan pihalla. Ympärille ilmestyi sen verran sakea sumu, että Jimppa alkoi näkemään lähestyviä mörköjä joka puolella, mutta ennen sumua se meni välillä ihan mukavastikin. Jimppa on ollut nyt aika hankala saada taipumaan, eikä se perjantainakaan olisi millään meinannut asettua mihinkään.


Sumua joka puolella!

Tänään Jimppa sai vapaapäivän, koska kävimme perheen kanssa Oulussa. Minä halusin päästä käymään hevostavaraliikkeissä, mutta ehdimme mennä vain yhteen, sillä muut kerkesivät mennä kiinni. Kävimme sitten hevostarvike Äimärautiossa, joka löytyy kätevästi raviradan ja tallien kupeesta. Siellä oli paljon alennuksessa Kingslandin sun muiden vaatteita, mutta ostin pelkästään Horse Guardin mustavioletin naruriimun Jimpalle.Loppuun vielä kooste viime maneesikerran hummailusta. Jimpalla on tapana mennä nätisti puomien yli muutaman kerran, mutta yhtäkkiä tajuta, miten pelottavia ne onkaan. Silloin ei tunnu auttavan, vaikka kuinka käskee eteenpäin - ponin on aivan pakko hiljentää vauhti joskus ihan käyntiin asti ja varoen astua puomien yli yksi jalka kerrallaan. Tällä kertaa se meni kuitenkin aika reippaasti puomien ylitse :) Lopuksi menin ilman jalustimia ravia, mutta koska en halunnut repiä hepparaukkaa suusta, se sai jolkotella itsekseen sillä välin kun pidin etukaaresta rystyset valkoisina kiinni :D Iso ravi on paras ravi!Nyt kun lukijoita on tullut pari enemmän, ajattelin, että voisi olla aika kysymyspostaukselle. Mitä mieltä olette? (Klikatkaa vaikka Tykkäsin! -nappia, jos kysymyspostaus innostaa)

10 kommenttia:

 1. Aika ihana kun se seuraa sua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Vielä kun viitsis tulla myös ravaten perässä :D

   Poista
 2. Aika kivasti yrität matkia Kaktua :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä,missä(oon eri ano)?Kyllähän monet hevoset seuraa omistajaa,se on niiiin söpöö=3Ootte kyl hyvä pari!

   Poista
  2. Kiitos :) Jos eka ano tuota seuraamista siis tarkoitti, niin se on hevoselle ihan luonnollista seurata johtajaansa. Tuleepahan vähän loppukäyntejä siinä samalla molemmille :D

   Poista
  3. Toi paikkalaolojuttu ainaki mun silmään otti (kolmas eri ano)

   Poista
  4. Kyllä määki opetan mun ponille ja vuokrikselle että pysyy paikoillaan siis ihan käytävällä ja vaikka jos ite pistää ratsi kamppeita.(kyllä ne joskus maneesissa vähän karkailee:D)Se on aika luonnollista että ei esim tuu karsinasta pois jos ovi on auki ja muutenki kyllä ne nyt seisoo käytävällä vaikka ei käskekkään pysyä paikoillaan=)

   Poista
  5. Niinpä, ja tuo mun käyttämä käsimerkki on (ainakin omasta mielestäni) aika toimiva. Jos sitä joku muukin käyttää, niin en ihmettele - se on niin helppo ja melkein automaattinen tapa :)

   Poista