Hieronta ja laukkaa!

by - 1.5.13

Heippa!

Jimpalla kävi maanantaina hieroja. Ennen hierontaa lämmittelin hieman ponin lihaksia taluttaen, pääasiassa käyntiä sekä muutama pätkä ravia. Hieroja ihmetteli, miten hyvät jalat Jimpalla on ex-ravuriksi. Aikaisempikin hieroja sanoi samaa, että jalat ovat pysyneet hyvin kuivina :) Oikea selkälihas oli kokonaan jumissa, vasemmalta löytyi jumeja lantionseudulta. Jimppa oli taas aluksi kummissaan hieronnasta, eikä meinannut rentoutua, mutta loppua kohden alkoi kuitenkin rentoutumaan ja haukottelemaan. :)

Hierontaa edeltävänä päivänä juoksutin Jimpan. Laitoin sille joustochambonit. Se oli tavalliseen tapaansa tahmea juoksutettava, ei meinannut viitsiä nostaa ravia. Kuitenkin meni ihan hyvin, paremmin kuin yleensä! Kerran se sai jonkun kohtauksen ja otti pari kierrosta reippaampaa ravia, mutta siihen sen riehuminen sitten jäikin. :D

Hierontaa seuraavana päivänä mentiin vähän maastakäsin. Jimppa sai ensin kuljeskella vapaana kentällä, ja se innostui tekemään pienen pukinkin yhtäkkiä. Opeteltiin pusu -käskyä, jonka se oppikin nopeasti! :) Päivällä oli välillä tullut kunnon sadekuuroja sun muuta ihmeellistä sekä mukavana lisänä kylmä ja kova tuuli. Jimpalla ei ollut ollut loimea ulkona, joten sen selkä oli yllättävien sadekuurojen jälkeen jumissa - taas. Laitettiin sitten yöksi arnikaa selkään ja fleeceloimi päälle, jos se vähän auttaisi jumeihin :)

Ja kova tuuli sen kun pysyy riesanamme. Tänäänkin siis tuuli, ja aamulla satoi jopa lunta sateen lisäksi! Iltapäivästä sitten aurinko taas paistoi pilvettömältä taivaalta... Kävimme tänään maastossa, vaikka tuulikin kovasti. Jimppa inhoaa tuulista säätä melkein yhtä paljoin kuin sadetta, jolloin se kulkee pää vinossa ja maata viistäen, takapuoli sadetta kohti käännettynä. Tällä kertaa päätin kokeilla, auttaisiko tuuleen korvahuppu. Meiltä löytyikin varastosta joku merkitön ja käyttämätön korvahuppu, jonka nappasin mukaan tallille lähtiessä.


Vaikka Jimppa näytti huppu päässä surkealta kaljulta jänikseltä, se kuitenkin auttoi tuuleen! Kävimme ensiksi hiekkatiellä, joka ei ollut parhaimmassa mahdollisessa kunnossa. Traktori oli myllännyt maata ja nostanut kiviä esiin, ja paikoittain tie oli vielä aika märkä ja upottava. Jimpalla oli virtaa, eikä se oikein tiennyt, halusiko ravata vai laukata. :D Jatkoimme siitä sitten hiittisuoralle. Kaksi kierrosta ravia ja sen jälkeen pitkästä aikaa kunnolla laukkaa! En ehtinyt kuin ajatella laukkaa, niin ruuna jo nosti sen itse. Parempi niin, sillä kun Jimpalla on selkä jumissa, se usein pukittaa silloin, kun minä nostan laukan. Kun se saa itse sen nostaa, yleensä ei pukkeja tule. Eikä tullut nytkään :)

Laukattiin varmaan 3-4 kierrosta reippaasti. Jimppa tuntui tosi hyvältä, eikä rikkonut raville, vaikka tehtiin välillä vähän tiukempiakin käännöksiä. Se myös vähän lyhensi laukkaa oma-aloitteisesti mutkissa. Mentiin yksi pitkä sivu oikein hurjan lujaa, ja Jimppa laukkasi innokkaasti korvat hörössä koko ajan :) Lopuksi otettiin pari nostoa pelkällä äänellä, ihan vaan harjoituksena liinaa varten, sillä liinassa se ei nosta laukkaa sitten millään.

Jospa joku kerta saataisiin taas kunnon kuvia, niin ei tulisi näin kuvatonta postausta. Otin tänään yhteyttä erääseen satulaseppään, ja nyt odotellaan vastausta :) Olen yrittänyt itse katsella, olisiko Jimpan satula epäsopiva, mutta parempi kysyä joltain asiantuntijalta mielipidettä.

Hyvää vappua kaikille!


Lue myös nämä!

2 kommenttia

  1. Kiva että teilläkin on apua korvahupusta tuulisilla säillä, sillä itsekkin käytän omallani sitä ja meilläkin siitä on ollut huomattava apu. Hellu inhoaa myös sadetta/tuulista säätä ja nakkelee vaan niskojaan ilman huppua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä mukava yllätys! Aattelin, että Jimppaa ärsyttäisi korvahuppukin melkein enemmäin kuin tuuli, mutta eipä se siitä mitään välittänyt :)

      Poista