Kiireistä aikaa

by - 13.4.12

Nyt on ollut aika vähissä! Koeviikko + lähestyvä ulkomaanmatka vievät yllättävän paljon aikaa. Mitähän me ollaan Jimpan kanssa tehty menneellä viikolla... Eilen käytiin ainakin maastossa, kierrettiin se perus 5km lenkki. Ekstrana kävin pienen pätkän yhtä metsätietä ravailemassa ja laukkasin sitten takaisin päin. Jimppa ei meinannut suostua ohittamaan tien reunassa jököttävää suuren suurta risukasaa, joka oli kyllä uhkaavan näköinen ilmestys. Kyllä se siitä lopulta meni, kun oltiin hieman asiasta keskusteltu ja peruuteltu tarpeeksi. Kotimatkalla pysähdyttiin yhteen risteykseen kuuntelemaan kaunista linnunlaulua, se oli kyllä mukavaa kuultavaa! Myöhempien etsintöjen tuloksena sain tietää, että kyseessä oli ihana mustarastas :) Jimppa oli reissulla oikein mukava ja virkeä!

Viime sunnuntaina (8.4.) kävimme maneesissa juoksuttamassa. Jimppa ei ollut yhtään samaa mieltä asiasta, eikä liikkumisesta tullut mitään. Aluksi sillä oli joustochambon, mutta en ilkeä pitää sitä kauaa :( Näyttää niin säälittävältä, ja ihan hyvin pärjätään ilmankin. Mutta oli niitä tai ei, Jimppa oli niin vastahakoinen kuin hevonen olla ja voi! Juoksutusraipalla ei ollut mitään tehoa, ääniavut kuuluivat kuuroille korville, eikä taluttaessakaan suostunut ravaamaan. Siinä sitten karjuin ravia ja maiskutin ja lätkin maata raipalla, mutta Jimppa ei korvaansa letkauttanut! Kun sitten tarpeeksi kauan sitä käskin eteenpäin, se protestipotkaisun jälkeen ravasi laiskasti. Eli ei mikään unelmajuoksutuskerta se :D

Eilen eli torstaina käytiin Agrimarketissa. Ostettiin kaksi säkkiä Peacemakeria ja säkki Mineral Plussaa. Olen tässä jo jokin aika miettinyt, että Jimppa tarvitsisi kivennäisiä ja kysyin nyt liikkeeseen tulleelta harjoittelijalta, mitä mieltä hän on. Ja sitähän mieltä oltiin, että tarvitaan :) Jimppa on tuota samaista Mineral Plussaa saanut kesäisin laidunaikana, ja siitä se myös tykkää! Pistettiin myös tilaukseen etusiin ja takasiin Horzen suojat mustana, tulevat varmaan noin viikon päästä.

Tänään kävinkin itsekseni maastossa Jimpan kanssa. Aikaa ei ollut paljon, koska toinen auto oli aikaisemmin hajonnut ja isän piti päästä hakemaan äiti töistä, joten ajelin sitten vauhdilla tallille laittamaan Jimpan valmiiksi ja sitten maastoon! Alkumatkasta Jimppa testasi, olinko nyt tosissani lähdössä liikenteeseen. Naapuritalon kohdalla se pysähteli pari kertaa, mutta lähti yllättävän sutjakkaasti liikkeelle (yleensä pitää peruutella tai pyöriä). Sen jälkeen ei tarvinnutkaan pelleillä enempää! Koska aikaa oli vähän, menin vain hiekkatien päähän, eli lenkistä tuli varmaan jotain 2-3 km. Ravasin vähäsen menosuuntaan, mutta Jimppa tuntui tosi tahmealta ja takapää inhottavan keveältä, joten menimmä sitten käynnissä. Takaisin päin ravattiin reippaammin ja nostin laukankin, joka sitten lähtikin vähän liian lujaa. Sain palkkioksi kovasta jarrutuksen yrityksestä pupuloikkia ja kun lopulta karjaisin että "NYT ALAS!" niin johan loppu laukkaaminen! Sen jälkeen Jimppa yritti kovasti peitsata, joten tein täyskäännöksen ja nostettiin laukka toiseen suuntaan. Se oli jo rauhallisempaa ja hallitumpaa laukkaa (osasyynä päällikön pelottava muistutus: "sinä et saatana lähe viemään!"), takapää tuntui olevan mukana paljon paremmin kuin yleensä! Harmi kun ei ollut ketään näkemässä, niin olisi voinut kysyä miltä se näytti :D. Sitten käveltiinkin kotiin mukavassa käynnissä.

Jimpan selkä on tuntunut nyt hyvältä ja joustavalta, jumeja ei löydy! Ehkä tuo tuosta virkistyy kun alkaa saamaan kivennäisiäkin. Toivottavasti huomenna ehtisin käydä jonkun kivan lenkin vielä :) Sunnuntaina en taida enää ehtiä, kun lähdetään junalla Ouluun päin. Maanantaina sitten sieltä koneella Helsinki-Vantaan välityksellä kohti Englantia! Saa nähdä, millainen energiapallero tallista löytyy koto-Suomeen palatessa...

Lue myös nämä!

0 kommenttia