Paremmalla tuulella!

by - 3.4.12

Heippa!
Aurinko on paistanut nätisti tässä pari päivää, vaikka öisin onkin ollut pakkasta. Aamullakin oli lähemmäs -20 astetta pakkasta, mikä ei ollut mikään mukava yllätys... Huhtikuussa kuuluisi olla t-paitasillaan ulkona, eikä joutua pukeutumaan yhtä lämpimästi kuin kuukausi pari sitten! :D

Sunnuntain vastoinkäymisestä ei näy enää jälkeäkään; Jimpan selkä ei tunnu ollenkaan jäykältä, vaan lihakset ovat pehmeät, eikä se aristele selkäänsä. Talvikarvakin on ruvennut lähtemään tosi hyvin, ja Jimppa alkaa muistuttamaan taas hevosta, eikä näytä enää niin paljoa karvaiselta aasilta kuin aina talvisin. :D Eilen kävin noin 3 km lenkin Jimppaa kävelyttämässä, ravasimme yhteensä varmaan vain pari sataa metriä ja Jimppa oli mukavan rento. Menomatkalla se kyllä pysähteli melkein joka askeleella kuuntelemaan ja katselemaan milloin mitäkin, varsinkin maneesia ohittaessamme ruunan piti seisahtua kuuntelemaan sieltä kantautuvaa opettajan ääntä. Ajatteli varmaan, että siellä on jotkut ravit menossa, kun kuulutukset kuuluvat. :D Lenkin jälkeen venyttelin etu- ja takajalat, tein etupään venytykset molemmille sivuille ja alas jalkojen välistä ja lopuksi vielä selälle jumppaa hännästä vetämällä. Hieraisin vielä vähän arnicaa selkään aivan taakse, jossa tuntui vähän olevan jotain jumia ja heitin fleecen päälle pitämään lihakset lämpiminä.

Tänään ratsastin hetken aikaa ilman satulaa ja riimu + riimunnaru -yhdistelmällä käyntiä tallin pihassa. Jimppa oli leppoisa ja totteli hyvin ja sen selässä oli mukava istua. Voi niitä aikoja, jolloin tuntui, kuin olisi terävällä harjakatolla istunut! Nyt Jimpan selässä on paljon parempi istua, kun se on saanut sinne lihaksia. :) Venyttelin pihalla pyörimisen jälkeen kaikki jalat ja sitten Jimppa pääsi takaisin sisälle heiniä syömään. Sunnuntaina onkin sitten minulle ja Jimpalle varattuna alkeisestetunti meitä ennenkin opettaneen tutun kanssa! Saa nähdä, päästäänkö yhdenkään esteen yli. Sitä ennen ajattelin käydä maastossa ainakin kerran ja muuten sitten kävelytellä ja hommailla muita juttuja Jimpan kanssa, niin että vetreytyy koko heppa!


Lue myös nämä!

0 kommenttia