Koulutunti

by - 24.9.12


Heippa!
Sunnuntaina oli siis koulutunti maneesissa. Vähän epäilevin mielin lähdettiin maneesille päin, koska Jimpan selkä oli tuntunut taas yhtä kovalta kuin eilenkin. Opettaja käski laittaa sivuohjat, joten pistettiin ne sitten maneesissa kiinni.

Tunnin aiheena oli siirtymiset. Tehtiin erilaisia tehtäviä, joihin sisältyi paljon ympyröitä. Ehkä vaikein tehtävä koko tunnilla oli yksinkertaiselta kuulostava ravista käyntiin 5 askelta ja sitten takaisin raviin... :D Jimppa on muutenkin sivuohjien kanssa vähän hitaampi ratsastaa, joten tuo viisi askelta venyi aina vähän pitemmäksi, eikä sieltä hetikään aina tullut suoraan ravia. Muutenkin Jimppa peitsasi todella paljon tällä kertaa, etenkin vasempaan kierrokseen! Se haluaisi aina ryhtyä laukkaamaan siihen suuntaan, eikä millään suostu lähtemään ravaamaan jos ei sitten huijaa tekemällä täyskaarron kaksi kertaa peräkkäin (sillä välin se vaihtaa raville...).

Laukka ei toiminut sitten ollenkaan eilen. Ei taidettu saada yhtään hyvää pätkää laukassa, mikä oli tietty harmi. Se oli vain sellaista peitsisekoitusta, eikä rullannut lainkaan. Mutta loppua kohden Jimpan ravityöskentely parani todella paljon, ja tyytyväisinä sieltä lopulta pois lähdettiin :)

Opettaja sanoi Jimpan laahaavan takajalkojaan ravissa oikeaan kierrokseen ja kehotti sanomaan siitä kengittäjälle ensi kerralla. Toiseen suuntaan se laahasi vain tuota "huonompaa" oikeaa takajalkaansa. Siitä saattaisi johtua sen suunnan laukan uupuminen, koska Jimppa varoo tuota jalkaa sen verran. Kengityksellä se pitäisi saada korjattua, joten toivotaan parasta :)




Tunnin jälkeen Jimpan selkä oli joustava pehmeä itsensä! Sivuohjat auttavat todella hyvin ruunaa kulkemaan oikein päin, ja selkäkin tykkää. Poni oli itsekin varsin tyytyväinen liikuntaan ja haukotteli makeasti käytävällä seisoessaan :)

The queen of the hay

Kameran omat taidekuvat

Tänään puhdistin satulan ja ratsastuskengät. Suitset otan käsittelyyni myöhemmin. Oli kyllä aikakin pestä tuo penkki, sen verran likaa siitä irtosi! Tänään käymme varmaankin vain pienen maastolenkin Jimpan kanssa köpöttelemässä, kun sää on kerrankin vähän aurinkoisempi :) (vaikka onkin kylmä!)

Vähän paremmassa kunnossa kuin ennen puhdistusta :D


Kille :3


Lue myös nämä!

2 kommenttia

  1. Onpas sulla hieno ja hyväkuntoisen näköinen hevonen. :) Itselläni on sellainen liian pyöreä ponimainen ic-ruuna. Laihdutetaan hiiitaaaastiiii joskaan ei niin varmasti..

    Hyvää talvea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sen kanssa ollaankin nähty vaivaa :D Laihdutus on kieltämättä kovaa puuhaa, joten onnea siihen! Hyvää talvea myös sinne (jos tuo lumi vaan pysyis maassa...) :)

      Poista