Estetunti feat. Nestori

by - 3.11.12

Kuvista & videoista kiitos Jennalle!
Heippa!
Eilen kävin jo päivemmällä liikuttamassa Jimpan. Harmiksi rupesi satamaan jotain sateen ja (terävien!) rakeiden välimuotoa, emmekä voineet kovin kauaa olla. Jimppakaan ei tykkää minkäänlaisesta sateesta, eikä tämä ollut poikkeus.

Illalla olikin sitten estevalmennus, mutta tällä kertaa Jimppa sai jäädä talliin! Lainaratsuna toimi ruunan tarhakaveri Nestori, joka on ehkä hieman varmempi hyppääjä kuin Jimppa. Tunti meni aika hyvin siihen nähden, että en ollut ennen ponilla ratsastanut tai ainakaan hypännyt! Oli kivaa ratsastaa välillä jollain muullakin kuin vain Jimpalla. Estesatulalla ja -ponilla kaikki sujuikin yllättävän helposti, kun normaalisti joutuu hyppäämään koulusatulalla hevosella, joka hyppää paikaltaan (jos hyppää) :D Ehkä tässä saa kerättyä esteisiin lisää varmuutta itsekin, niin sitten Jimppakaan ei olisi niin epävarma :)
Alla nopea videokooste tunnilta, johon heitin jonkun Youtuben biisin taustalle soimaan, niin ei tarvitse hiljaisuutta kuunnella!



Tänään satoi taas vaihteeksi. Kävin ratsastamassa Jimpalla ensiksi maastoon vievää tietä pitkin. Ekan ravipätkän jälkeen Jimpan hengitys rupesi vinkumaan ja se hengitti raskaasti, joten kävelin jonkin aikaa, että hevosen hengitys helpottui. Käännyin takaisin ja menin raviradalle, jossa otin myös ravia. Jimppa yski monta kertaa peräkkäin, eli jotain piti keuhkoista saada ulos. Koska satoi ja Jimppaa ärsytti ulkoilla sellaisella säällä, se ei olisi jaksanut oikein ravata vaan yritti vaihtaa laukalle. Kun sitten otettiin laukkapätkä, Jimppa ei oikein saanut alleen minkäänlaista laukkaa. Kyllä sieltä sitten rupesi löytymään jotain laukan tapaista, mutta sekin jäi lyhyeen, kun poni päätti heittää yllätyspukin ja lensin istumaan kaulalle. Onneksi se tajusi pysähtyä pyydettäessä, eikä ruvennut temppuilemaan ylimääräisiä.

Huomiseksi varattiin maneesi, että voidaan mennä sinne juoksuttamaan liinassa/irtona. Äiti kuitenkin keksi maneesin varaamisen jälkeen, että kysyttäisiin jotakuta ajamaan Jimpalla aamupäivästä kun on vielä valoisaa. Mennään sitten vielä vähäksi aikaa venyttelemään ja rentouttamaan lihaksia, ettei selkä tule ajamisesta kovin kipeäksi (:

Lue myös nämä!

3 kommenttia

  1. Kiva blogi sulla :) Voinko kysyä mikä ton Nestorin oikee nimi on? Näyttää paljon mun entiselle ylläpito ponille :)

    VastaaPoista
  2. Heh no sepäs se :D Kiva kattoo ponista vähä videoo ja kuvia ja nähä et on hyvässä kunnossa :) sano terkkuja kun näät seuraavan kerran :D

    VastaaPoista