Joulupuu on rakennettu - ja syöty

by - 25.12.12

"Sata hopeatiukua hännässään
tuhat lumitähden liukua selässään,
kristallitiara otsallansa
pakkasen pauketta kavion alla,
hörähdyksessä taikaa:
Hyvää joulun aikaa!"

Näin joulun kunniaksi pakkanenkin hellitti ja jouluaattona saimme ratsastaa lumisateessa. Jimpan tonttulakin ollessa yhä jossain tiellä tietämättömillä turvauduimme luovuuteen ja käytimme vauva-ajan kulkusilla koristeltua kaulusta ponin otsapannassa. Jimppaa ei kulkusten kilinä haitannut ollenkaan! Menimme pellolle ratsastamaan ja välillä hevoset menivät aikamoista vauhtia. Jimppa ottaa tuollaiset tilanteet niin tosissaan, että ratsastajaakin ihan naurattaa ruunan vetäessä mahdollisimman lujaa korvat luimussa. :D Se niin tykkää tuollaisesta vauhdikkaasta temmellyksestä!




Ponirakkautta<3







Aattoratsastuksen jälkeen koristelimme pipareilla ja porkkanoilla tarhaan laitetun kuusen. Sitä ei saatu valitettavasti pystyyn minnekään, joten jouduimme jättämään sen makaamaan maahan. Hyvin se kuitenkin oli poneille maistunut, sillä illalla siitä ei ollut jälkeäkään! Koristelin myös lisää Jimpan karsinaa ja laitoin kaltereihin kuusenoksia, jotka se oli myös mussuttanut yön aikana. Iltaruokaansa Jimppa sai siirappiin ja kaurahiutaleisiin kastettuja porkkanoita, omenan ja varta vasten ruunalle tehdyn hevosenmuotoisen piparin. Kaikki hävisivät parempiin suihin!








Tänään kävin illalla ratsastamassa pellolla. Harjoittelimme vähän laukannostoja, mutta sai Jimppa mennä lujempaakin. Tallissa se sai maistella joululahjaansa: isoa kassillista kuivatettua leipää! Lisäksi se sai lisää piparia, kun siitä niin kovasti tykkäsi.

Pukinkonttiin oli tänä vuonna eksynyt vaikka mitä mukavaa, mutta lahjoista en esittele kuin kaksi. Sain yllätyksekseni Hevoshavaintoja -kirjan (Menke Steenbergen, Jan Hulsen), joka näin ensisilmäyksellä vaikutti todella kiinnostavalta. Se opastaa tekemään hevosista tarkkoja ja objektiivisia havaintoja, tulkitsemaan niitä ja päättelemään, mitä tulee tehdä. Juurikin sellaista asiaa, josta haluan aina oppia lisää!



Toinen yllätyslahja olikin sitten aivan täydellinen yllätys! Näin tämän teoksen jokin aika sitten ensimmäisen kerran ja ihastelin sitä vanhempieni kuullen, joten tottakai sellainen sitten löytyi lahjapaperiin käärittynä. (:




Huomenna pitäisi olla Tapaninpäivänratsastus, mutta en vielä tiedä, ehdinkö mukaan. Olisi kyllä varmasti mukavaa, jos ei pakkanen kiristy!

P.S: Täällä on kiva arvonta!

Lue myös nämä!

0 kommenttia