Kuulumisia (+ haaste)

by - 20.12.12

Vihdoin uutta heinää!

Heippa!
Jimppa on ollut nyt useana kertana loistava. Kävimme yksinään maastossa ja menimme sillan yli pitkälle suoralle, jolla laukkasimme ylhäisessä yksinäisyydessämme. Suoran loppupäädystä lähti kaksi tietä metsikköön, joten tietenkin kävimme Jimpan kanssa tutkimassa toisen niistä. Se jatkui niin pitkälle, että käännyimme takaisin ennen kuin sen tarkoitus selvisi. Takaa tuli pakettiauto, mutta Jimppa ei välittänyt siitäkään mitään! Maastolenkki oli todella ihana, sai laulella joululauluja itsekseen, eikä tarvinnut miettiä pysähtyykö hevonen tarvittaessa - sen vauhtia sai säädellä ihan vapaasti. :)

Eilen menimme raviradalle illalla, kun sinne syttyi valot. Oli aika kylmä, -18 astetta, mutta ei se meitä haitannut! Jimppa oli taas kerran kiva kaveri, nosti laukan hyvin ja laukkasi innoissaan, ei tiputtanut ravilaukalle vaan suoraan raville ja oli kaikissa askellajeissa hyvin säädeltävissä. Leikimme montéa ja Jimppa päästeli niin lujaa kuin kavioistaan pääsi. Jarruttaessa se otti vauhtia pois niin paljon, että melkein juoksi paikallaan, eikä yrittänyt itsekseen lähteä kiihdyttelemään. Käynnissä sai heittää ohjat kaulalle, ja ruuna käveli kaikessa rauhassa eteenpäin.


Kuolajääpuikko!

Tänään menin varmaan parikymmentä minuuttia ilman satulaa. Laitoin Jimpalle loimivyöllä paksuimman satulahuovan minkä omistan, mutta siitä huolimatta ratsastaminen ei ollut kovin mukavaa. Sillä on sen verran korkea säkä ja kova selkä, että jo omasta mukavuudenhalusta pitää mieluummin satulan selässä :D Tehtiin paljon ympyröitä ja harjoiteltiin etuosakäännöstä, joka meni lopulta ihan kivasti, kun Jimppa tajusi mitä pyydetään.


Sitten haasteeseen!
Haasteessa tulee vastata kymmeneen kysymykseen sekä haastaa neljä blogia tekemään saman haasteen.
Haasteen sain Hillalta :)

1. Miksi aloitit blogin pidon?
Jonnekin täytyi saada järjestellä ajatuksiaan ja oman hevosen tullessa blogiin pystyi helposti kirjaamaan tapahtumat ylös.

2. Oletko kilpaillut/millä tasolla kilpailet?
Kerran ratsastuskoulun vakiokävijöiden pikkukisoissa, mutta muuten en. (Voitin! Hehe :D)

3. Kuinka kauan olet ratsastanut?
7-8 vuotta varmaankin :D

4. Koulu vai esteet?
Molemmat menee, vaikka estepenkkiä ei olekaan. Ehkä kuitenkin koulu, se sujuu vähän paremmin.

5. Valmennus vai kilpailut?
Valmennus! Olen oikea jännittäjien multihuipentuma, joten kilpaileminen ei ole minun juttuni :D

6. Poni vai hevonen? Perustele.
Hevonen. Olen pitkäjalkainen vaikkakin aika lyhyt, joten hevonen sopii itselleni paremmin. Rakastan isoja hevosia! Pidän myös enemmän siitä, että ne eivät yleensä ole niin itsepäisiä.

7. Onko sinulla hoito-, vuokra- tai omaa hevosta?
Oma on.

8. Oletko hypännyt maastoesteitä?
En ole, ei ole tainnut olla mahdollisuuttakaan.

9. Lempihevosrotusi?
Vaikea sanoa vain yhtä, mutta esimerkiksi quarter ja islanninhevonen miellyttävät. Oikeastaan melkein mikä vain menee, mutta suomenhevosista en tykkää :D

10. Korkein hyppäämäsi este?
70 cm

Haastan seuraavat blogit:
Awa & Nadja
Kilpaa kengittä
Jenni & Discover
Tuuppari ja hevostreenit

Lue myös nämä!

2 kommenttia