torstai 24. tammikuuta 2013

Melkein kaatuminen

Joulukuulta
Heippa!
True Puskailijat -video valmistuu hitaasti mutta varmasti, ja kunhan onnistun selättämään pari pikkuongelmaa videon muokkauksessa, pääsee se esille blogiin. Jimpan kanssa ollaan menty aika rennosti ja otettu nyt enemmän laukkatyöskentelyä. Toissapäivänä leikimme seuraa johtajaa Jennan ja Nestorin kanssa klinikan piha-alueella, ja eilen poni sai vapaapäivän. En käynyt tallille itse eilen ollenkaan, mikä on aikamoinen saavutus! :D Yleensä käyn ainakin kerran tallille, riippuen siitä, onko aamutallivuoro tai päiväheinien jako osunut meidän kohdalle.

Tänään pääsin taas talleilemaan ja lähdin Jimpan kanssa vähän kauemmaksi pellolle kahlaamaan. Lunta olikin jo aika mukavasti, ja Jimppa joutui nostelemaan jalkojaan päästäkseen eteenpäin. Aluksi se ei meinannut uskaltaa edes ravata, mutta kun saimme tehtyä kohtalaisen polun pellolle, ravi ja laukkakin sujuivat vauhdikkaasti. En viitsinyt ratsastaa koko aikaa pelkästään pellolla, joten palasin tielle ja jatkoin matkaa maastoon päin. Huomasin erään pellon kupeeseen auratun alueen, jolle meidän tietenkin piti päästä ratsastamaan. Se olikin tosi kiva paikka, koska siinä pystyi kiertämään laukassa lumikasaa ja alusta oli aika tasainen. Ravattiin ja laukattiin siinä jonkun aikaa, Jimppa meni kivasti ja laukkasi hyvin.

Kun sitten lähdimme pois ja takaisin tallille päin, Jimppa innostui ravissa nostamaan laukan ja kompastui heti ensimmäisellä askeleella. Polvilleenhan se siinä meni, ja täysi kaatuminen oli aika lähellä. Poni sai kuitenkin nostettua itsensä pystyyn, mutta siinä vaiheessa minä olin jo pyörähtänyt kaulan yli alas... Sain pidettyä ohjista kiinni ja Jimppa jäi seisomaan paikoilleen - onneksi, sillä se olisi varmaan astunut päälle muuten. Sitten vain uudestaan selkään ja matka jatkui! Vastaan tuli ravuri rämisevine kärryineen, joita Jimpan piti pimeässä jännittää kamalasti. Menimme vielä klinikan pihalle ottamaan rauhallista ravia ja laukkaa sekä tekemään loppukäynnit. Jimppa rauhoittui lopulta jännittävästä seikkailustaan huolimatta. Säästyimme muuten vammoilta, mutta Jimpan etujalassa oli pieni haava. En tiedä, tuliko se pellolla kahlatessa vai ruunan turvalleen kaatuessa, mutta se ei ollut mitenkään paha. Puhdistus ja vähän Vetramilia päälle, niin eiköhän se siitä!

Joulukuulta

4 kommenttia: