Viikon kuulumisia

by - 10.1.13

Tiistain syntymäpäivän kunniaksi sain lahjaksi jo sunnuntaina Jimpalle uudet kolmipalakuolaimet (litteällä keskipalalla) ja pintelipatjat. Niiden lisäksi paketista löytyi ratsastusalushousut, jotka ovat varmaan astetta mukavemmat päällä ratsastaessa. Lahjapöydälle kertyi myös mukavasti lahjakortteja, joista osa taitaa joutua hevososaston syömäksi... :D



Kolmipalat koeajettiin heti maanantaina ja Jimppa toimi niillä hyvin. Aluksi se maisteli ja puri kuolainta, mutta suu rauhoittui ennen ratsastusta. Menin klinikan pihalla ja harjoittelin pohkeenväistöjä käynnissä ja ravissa. Otin myös parit laukannostot, mutta Jimppa arasteli pohjaa, joka olikin joistain kohti liukas. Kävimme sitten lopuksi ottamassa paremman laukan ja vähän ravia hiittisuoralla, ja jarru toimi hyvin!

Keskiviikkona menimme raviradalle. Siellä palaa silloin illalla valot, joten tilaisuus pitää käyttää aina hyväksi! Jimppa oli virtaisa ja pärski ja pörisi ravissa. Ehdin puoli kierrosta ottaa ravia ja tehdä kevennyksenvaihtoja, kun yhtäkkiä huomasin vasemman turvajalustimen kumilenkin katkenneen! Äiti meni etsimään uutta kumirenksua tilalle ja otin sillä välin paljon siirtymisiä käynnissä ja ravissa, pohkeenväistöä käynnissä ja pari laukannostoa. Kun turvajalustin oli taas turvallinen, ravailin vähän reippaammin ja nostelin muutaman laukan ihan vain testatakseni, oliko edellisen ratsastuskerran pukki vain joku sen hetken ärsytys. Laukat nousivat hienosti ja käynnistäkin tuli pari hyvää ja puhdasta nostoa.


Tänään ratsastin vähän aikaa riimulla ja satulalla. Jimppa oli aluksi hidas kääntymään, mutta ravissa se herkistyi yllättävän paljon ja toimi todella hyvin! Laukkaa emme ottaneet kuin pari nostoa, koska pohja oli aika liukas ja Jimpan takasiin jäi tilsoja. Käynnissä teimme vähän pohkeenväistöjä ja ravissa ympyröitä, eikä menty kuin varmaan vartin verran. Eli tosi kevyt päivä tänään!

Lue myös nämä!

2 kommenttia