Mistä löytää tallipaikka?

by - 12.3.13


(Ärsytyspostaus)

Tässä lukion viimeisellä loppupuristuksella ollessani en kaipaisi enää mitään muuta murehdittavaa, mutta mitäs karsinan ovesta tänään löytyikään! Irtisanomisilmoitus.

Vaikka uusi omistaja, tiuhaan tahtiin vaihtuvat hevoset ja loput vapaat karsinat täyttävät tiineet tammat olisivat voineet kertoa jotain tulevasta, tuli irtisanominen silti meille kaikille yllätyksenä. Nyt on sitten kuusi hevosta vailla tallipaikkaa pahimpaan mahdolliseen aikaan...

Me olemme äidin kanssa soitelleet läpi mieleen tulleita paikkoja huonolla tuloksella: kaikki karsinapaikat ovat täynnä! Muutkin tallilaiset ovat informoineen samalla lopputulemalla. Ei kovin hyvältä näytä, kun aikaa on kuukausi ja vaihtoehdot voi laskea kahden tai ehkä vain yhden käden sormilla.

Yksi varma vaihtoehto olisi parin vuoden takainen talli nykyisen tallipaikan vierestä, vaikka Jimpan puhkuri vaatisikin hyväilmaista ja puhdasta tallia, mitä tämä ei oikein ole (plussana kuitenkin pihattomahdollisuus). Tallista on paljon huonoja muistoja - joista osa kyllä johtui ihan muista hevosenomistajista - mutta keväiset tulvat tallin sisällä ja talvella Jimpan karsinassa katkennut, jäätynyt vesijohtoputki eivät houkuttele. Sen lisäksi tallin pihalla oleva pyöröaitaus sortui, eikä karsinaelementit olleet parhaimmassa mahdollisessa kunnossa. Väliaikaratkaisuksi sen on kuitenkin kelvattava, jos (ja, pelkään pahoin, kun) muualta ei löydy vapaita paikkoja.

Olin tänään innoissani lähdössä tallille, suunnitelmissa käydä pitkästä aikaa kunnon maastolenkillä, mutta innostus lopahti nopeasti, kun kuulin uutisen. Olin niin toivonut, ettei tältä tallilta tarvitsisi lähteä pois pitkään aikaan! Hyvä sisäilma, siistit tilat, loistavat liikutusmahdollisuudet ja mahtava talliporukka - yhdistelmä, jollaista on vaikea löytää.

Nyt ärsyttää, eikä psykologian lukemisestakaan tule oikein mitään. Mietin vain minne tuon hevosen saa oikein laitettua, en haluaisi luopua näin hyvästä paikasta millään. Läheltä kun löytyy maneesi, kenttä, ravirata, klinikka, peltoja ja hyvät maastot. Puhumattakaan siitä talliporukasta!

Melkein kokonainen vuosi ehdittiin tällä tallilla viettää. Enemmän aikaa olisi ollut mukava saada, vaikka kesään asti, jotta hevoset olisivat voineet mennä laitumelle ja tallipaikan etsintään olisi saatu useita lisäkuukausia. Tallinomistaja on kuitenkin asettanut irtisanomispäiväksi tämän päivän, joten aikaa on tasan kuukausi.

Kaikkea yllättävää sitä voikin tapahtua.



(Kunnon postausta tulossa varmaan huomenna :))

Lue myös nämä!

5 kommenttia

  1. Voi harmi:/No,tsemppiä jaksamiseen!!

    VastaaPoista
  2. Eikä :o Toivottavasti paikka löytyy pian!

    VastaaPoista
  3. Kuukausi on kyllä harmillisen lyhyt aika paikan etsimiseen ja löytymiseen :( Tsemppiä!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaikille! Onneksi ollaan porukalla pohdittu tätä talliasiaa, niin alkaa näyttää jo valoisammalta :)

    VastaaPoista
  5. harmi :( toivottavasti löytyy tallipaikka! tsemppiä!!

    VastaaPoista