Viikon kuulumisia

by - 14.3.13


Heippa!

Viime sunnuntaina Jimppa pääsi kärryjen eteen pitkästä aikaa! Nestori-poni lähti mukaan käsihevoseksi, ja menimme hiittisuoralle käveleskelemään. Lenkki sujui hyvin, Jimppa meni niin rauhallista käyntiä kuin vain hevosena pystyi, jotta ponin ei tarvinnut koko ajan juosta mukana. :) Sitä ei pelottanut (kamalasti ainakaan) edes traktori ja kuorma-auto, jotka kuskasivat lunta hiittisuoran päätyyn.



Lopuksi otin vähän ravia yksin Jimpan kanssa. Se meni ekan kierroksen yllättävän rauhallisesti, mutta sitten innostui jo enemmän. :D Helposti se kuitenkin hiljensi ja pysähtyi, hieno ruuna! Kerran se rikkoi laukalle, vaikka mentiinkin ihan rauhallista vauhtia, mutta vaihtoi takaisin raville, kun vähän pidätin ohjista.


Maanantaina Jenna ratsasti Jimpalla klinikan pihalla. Laitoin aluksi sivuohjat, mutta otin ne sitten pois kun kävin itse vielä vähän humputtelemassa. Jimppa meni aika kivasti, vaikka aluksi ihmetteli eri ratsastajaa. Se nosti laukankin Jennalla hyvin, vaikka välillä sähläili ihan omiaan ja pelkäsi jotain kuhmua maassa :D

Tiistaina menin hiekkatielle ja ravasimme sen reippaassa ravissa. Otimme myös pätkän laukkaa, minkä jälkeen ratsastin takaisin tallille päin ja menin laukkaringille. Siellä sitten laukattiin vähän enemmän ja välillä tuli tosi hyvän tuntuisia pätkiä!

Onneksi se on ohi!

Eilen kävin aluksi hiittisuoralla ajatuksena harjoitella laukannostoja, mutta Jimppa oli ihmeellisellä tuulella. Se oli koko ajan menossa ja yritti nostella laukkoja itsekseen tai vähintäänkin karata käynnistä raville. Kerran se jopa heitti (melko pienen) pukin, kun yritin nostaa laukan. Sitten se keksi alkaa pelätä puskia, eikä sen jälkeen voinut muka kävellä ollenkaan...

Menimme sitten klinikan pihalle ottamaan ympyröitä ravissa ja laukassa. Kaikki meni hyvin siihen asti, kunnes minulla alkoi pistämään kylkeen ihan järkyttävästi! Otin käyntiin ja odottelin, että olo vähän paranisi, mutta kipu tuli aina uudelleen, kun otin ravia. Taivuttelin sitten käynnissä tehden siksakkia ja kiemurauria. Yritin vielä uudestaan ravailua ja laukkaa, mutta ei se auttanut : /

Tallissa Jimppa alkoikin sitten hengittää omituisesti. Ihan niin kuin sillä olisi ollut sieraimissä nestettä, hengitys kuulosti sellaiselta "pulputukselta". Kävelytin sitä hetken ulkona ja kuuntelin -  ihan normaali hengitys. Kun vein sen takaisin talliin ja odotin hetken, pulputus alkoi taas! Käytin ruunaa vielä kerran ulkona ja sitten vein sen karsinaan, jossa kävin hetken kuluttua kuulostelemassa Jimpan hengitystä. Se kuulosti ihan normaalilta. En tiedä, olenko vain neuroottinen puhkurin suhteen, mutta pienimmätkin muutokset pitää ottaa huomioon.

Karsina-asia ei ole selvinnyt vielä ihan kokonaan. Nyt ollaan kuultu toisaalta lisätietoa koskien mahdollista tallipaikkaa, joten saa nähdä, mitä nyt tehdään... En kyllä tiedä, minne muuallekaan Jimpan voisi viedä, kun kaikki kyselemämme paikat ovat täynnä.

Lue myös nämä!

2 kommenttia

  1. Mihin laukkaringille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vaan sellainen traktorin ajama lumenkolauspaikka :D Ei siis mikään oikea rinki laukkaamista varten, mutta hyvin sopii tarkoitukseen!

      Poista