Puolen tunnin valmennus

by - 21.3.13

Heippa!

Tiistaina meillä oli valmennus. Se kesti vain puoli tuntia, joten menin aikaisemmin tallille tekemään alkuverryttelyt. Tai olisin mennyt, jos edellinen kävijä ei olisi tunkenut lukkoa väärästä kohdasta kiinni... Oli varsin hankalaa saada ovi auki, kun lukko ei liikkunut mihinkään suuntaan :D

Itse valmennus meni ihan hyvin. Ehdin tehdä vain noin 10 minuutin verryttelyt, ja sekin aika meni Jimpalta tuulen kauhisteluun. Jimppa ei tällä kertaa keskittynyt niin hyvin kuin yleensä, mutta välillä se alkoi kuuntelemaan paremmin. Olimme tällä kertaa maneesissa, ja Jimppa tuijotteli taas toista päätyä. Se oli aivan hirveän vaikea saada menemään edes joten kuten toisen päädyn kulmiin!

Valmentaja sanoi, että Jimppa on oikealta puolelta jumissa. Sen näkikin ihan selvästi oikeaan kierrokseen: ruuna ei suostunut taipumaan ollenkaan, vaan väänsi itseään ulospäin. Ympyrät olivat jotain aivan kamalaa, kun hevonen väisti painetta vasemmalle ja asettui ulos. Vaikka hierojan käynnistä ei ole kauaa, uusinta ei olisi pahitteeksi. Silloin hieroja ei kyllä löytänyt mitään sen kummempia jumeja oikealta, joten vähän ihmetyttää, miten se nyt näin äkkiä on saanut itsensä jumiin.

Yritimme nostaa laukan oikeaankin kierrokseen, mutta saimme vain kiitoravia ja yhden säälittävän pukkiyrityksen. Idean Jimppa kyllä tajusi ja se yritti oikein kovasti, mutta laukka ei vain noussut. Vasemmalle onnistui paremmin, ja tällä kertaa Jimppa sai pidettyä laukan yllä pitkälläkin sivulla, kun vähän lisäsi vauhtia. Sen laukka oli kyllä parhaimman tuntoista pitkään aikaan maneesissa, sillä yleensä hallissa se ei oikein saa laukkaa pyörimään.


Edeltävänä päivänä kävin pitkästä aikaa sillan yli maastossa. Käännyin vasemmalle vievälle tielle, koska siellä päin on mahtava laukkasuora. Olen nyt alkanut keräämään rohkeutta kunnon laukkapätkille! Aiemmin epäröin laukata pitkiä pätkiä, koska Jimppa voi säikkyä ihan mitä tahansa tai yhtäkkiä pukittaa. Nyt se kuitenkin meni todella hyvin, laukka oli hyvin säädeltävissä ja Jimppa kuulolla. Kotiin päin se yritti parhaansa mukaan nostaa salakavalasti laukan, mutta tyytyi lopulta menemään sitä mitä minä käskin.

Eilen tein palauttavan lenkin raviradan ympäri ja hiekkatien päästä päähän. Otettiin tälläkin kertaa enemmän laukkaa, ja Jimppa meni taas tosi kivasti! Tänään käyn taas maastossa tutkimassa pellon viertä kulkevan reitin, jota pitkin viime talvena menimme monta kertaa Jimpan kanssa.

Jimppa-pegasos tiputtaa karsinaan talvikarvansa ja -sulkansa

Lue myös nämä!

8 kommenttia

  1. Kuka on tehny iiiiiihanan uuen ulkan ja bannerin?Kun näin ton äsken niin mun sydän melkeen suli ihanuudesta<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3:")
    IHANAAA!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäät! Tein ulkoasun ja bannerin itse :)

      Poista
  2. Onko tuo vasemman puoleinen kuva bannerissa otettu Kalajoelta? Näytää ainakin ihan samanlaiselta, kuin reitti mistä menemme mereen uittamaan heppoja. :D

    VastaaPoista
  3. VIIKON TAUKO?What???????? 80

    VastaaPoista
  4. Carita: Se on Kalajoelta :) Oltiin viime kesänä menossa uittaan myöskin, mutta sateiden jälkeen koko reitti oli yhtä mutavelliä :D

    Anonyymi: Mulla on tulossa ainakin yksi video, kunhan saan sen editoitua valmiiksi (: Toivon mukaan ei mee enää kauaa, kun kirjoituksetkin on ohi!

    VastaaPoista
  5. Tykkäsin tuosta videostanne :), tosissaan hyvin pyöri laukka tuossa videolla kuten itsekin sanoit :D

    VastaaPoista