Hurja testailija vai kuuliainen lörppähuuli?

by - 15.3.13

Kaikki kuvat kännykkälaatua
Heippa!

En ole pitänyt Jimppaa mitenkään testailevana ratsuna, mitä nyt vähän ihmettelee uusia ratsastajia ja saattaa kulkea tikittäen eteenpäin. Mutta eilen Jenna kävi taas Jimpan selässä ja menimme kentälle, jonne olikin tallautunut hyvä ura ratsastusta varten.

Jimppa meni nyt jo alusta asti vähän paremmin kuin viimeksi, sen ei tarvinnut nyt hämmästellä kuskia niin paljon. Sillä oli kuitenkin yllättävän paljon virtaa, mikä huomattiin jo käynnissä. Ravissa ruuna oli miltei kuuro pidätteille, ja välillä ravista käyntiin meni useampikin ympyrä...


Ja auta armias kun nostettiin laukka! Jimppa oli heti sitä mieltä että nyt mennään eikä meinata, ja ihan hirvitti katsoa sitä sen kaahaamista ratsastajasta välittämättä. Ainakin takajalat polkivat todella voimakkaasti ja laukka pyöri hyvin, jos jotain hyvää haluaa sanoa. :D Ja sellainen keskittymishäiriöinen sählääjä kun Jimppa on, se lopulta hiljentäessä meni jaloissaan sekaisin, kompastui ja kaatui polvilleen. Nopeasti se nousi takaisin ylös, mutta oli varmaan siinä rytäkässä onnistunut polkaisemaan vasempaan kainaloonsa hokilla haavan. Onneksi se ei ollut syvä tai muutenkaan pahan näköinen.

Laukan jälkeen ravista ei tullut vasempaan kierrokseen enää mitään, sillä Jimppa nosteli itsekseen laukkoja eikä meinannut antaa millään alas puhtaaseen raviin. Lopulta se luovutti ja suostui ravaamaan, mutta edelleen ihan ylireippaasti.

Minäkin kävin vielä selässä ja otin ravia ja laukkaa. Vauhtia löytyi, mutta niin löytyivät jarrutkin. Ehdin juuri ja juuri istua alas ja sanoa "prrr", kun hevonen miltei pysähtyi...

Jimppa ei siis kokeile uusia ratsastajia niinkään pukittelemalla tai muuten vikuroimalla, mutta se lähtee viemään. Onni onnettomuudessa, että sillä on niin pehmeä laukka - mikäs siinä pidätellessä, kun on niin mukava istua! (Jos se ei siis kaadu kesken kaiken)

Päiväheinät selästä käsin (ei voinut antaa tarhassa)

Tänään päätin mennä sitä samaa lenkkiä raviradan ja maneesin ohi, mitä joskus aikaisemminkin menin ja tein blogiin havainnollistavan kuvan. Jimpalla oli yhä vauhtia, mutta se meni tänään aivan loistavasti! Alkoi olla jo hämärä, kun pääsin tallille, mutta edes se ei Jimppaa häirinnyt.

Ensiksi kiersimme reitin käynnissä ja sen jälkeen ravissa. Jimppa kulki reippaasti, kentän vieressä se meinasi nostaa laukan ja meni muutenkin innolla eteenpäin vähän jännittävistäkin kohdista.

Sitten kun aloin ottamaan laukkaa, Jimppa meni todella hyvin! Laukkasimme tällä kertaa lähes koko lenkin verran, tietenkin alamäessä otimme käyntiin, mutta muuten. Jimppa laukkasi sopivalla vauhdilla, maneesin edessä olevaa hevoskuljetuskoppia jännittäessään se odotti minulta varmistuksen mutta ei siinäkään vaiheessa tiputtanut raville ja käännöksissäkin jatkoi laukkaa, vaikka ennen se on saattanut tiputtaa raville. Olin kyllä niin tyytyväinen tämän päivän laukkailuun! :)

HA-

-U-

-KO-

-TUS!

Tallissa ruuna oli yllättävän hellyyttävä. Se haukotteli makeasti monen monta kertaa, alahuuli lörpötti rentona ja hevonen oli muutenkin niin rentoutuneen näköinen. Se ei edes kuopinut, vaikka vielä puhdistin karsinan sillä välin, kun se seisoi käytävällä. Venyttelin vielä sen jalat ja tein lopuksi porkkanavenyttelyt. Tulin todella hyvälle tuulelle ja taas sitä muisti, miksi Jimppa onkaan niin ihana :)

Lue myös nämä!

2 kommenttia

  1. Kohta viikon tauko jo?

    VastaaPoista
  2. Anteeksi mainostus.. listaan aktiivisia eläinblogeja, ja mielestäni sivusi kuuluisivat ehdottomasti listaan! Sinulla ei oole muita velvotteita kuin hakemuksen täyttö, minä hoidan mainostuksen ja muut arvostelun tykkäysnapeilla :)

    VastaaPoista