Laukkailua, naruriimuilua ja video

by - 29.3.13

(Kirjoitettu eilen)
Heippa!

Miten hyvä olo tallilla käynnistä voikaan tulla? :) Ei edes tarvitse tehdä mitään ihmeellistä. Riittää, että saa siivota karsinan, laittaa ruoat ja puuhailla hevosen kanssa. Tietenkin hyvää oloa lisää se, että ratsastuskin sujui taas oikein mukavasti!



Taas on vierähtänyt tovi viime postauksesta, enkä edes muista, mitä kaikkea me olemme tehneet tällä viikolla. Yksi päivä mentiin maastakäsin, Jimppa toimi todella hyvin ja oli rentona alusta alkaen. Eilen ratsastin naruriimulla ja satulalla kentällä. Pohja ei ollut paras mahdollinen ja Jimppa ei suostunut laukkaamaan. Luulisin sen johtuvan osittain pohjasta ja osittain siitä, että se tarvitsee laukassa kunnollisen tuen, tai muuten siitä ei tule yhtään mitään. Se oli ravissakin aika tahmea ja esitteli välillä ihan hirveää paikallaan pomppivaa pomppupallo-ravia... Siellä ei ole kiva edes keventää, kun hevonen liikkuu kuin hidastetussa filmissä.

Tänään menin vasta puoli seitsemän aikaan tallille, koska en saanut autoa sen aikaisemmin käyttöön. Eilen olin suunnitellut, että menisin tällä kertaa sivuohjilla, mutta enpä sitten jaksanut toteuttaa suunnitelmaa. Ei olisi oikein ollut paikkaakaan, missä mennä, kun kenttä ja klinikan piha ovat niin liukkaita. Menimme sitten hiittisuoralle liikkumaan vähän reippaammin. Alkuun pitkin ohjin käyntiä ja ravia, sitten vähän reippaampaa ravia ja sen jälkeen mentiin laukkaa. Vielä alkuvuodesta olin vähän arka laukkaamisen suhteen, enkä uskaltanut ottaa kuin pieniä pätkiä kerrallaan, mutta nyt siitä arkuudesta on päästy jo aika hyvin eroon! Laukkasimme varmaan kolme-neljä kierrosta putkeen, ja Jimppa oli taas kerran mahtava :) Se oli koko ajan kuulolla, piti laukan yllä hitaassakin vauhdissa ja otti alas jo puolesta sanasta.


Laukan jälkeen Jimpan ravi tuntui taas vähän hassulta, sellaiselta tahmealta ja koko ajan hiipuvalta. Se laski päänsä alas ja ravasi vähän aikaa sellaista ravia, missä pystyi kunnolla istumaankin :D Sitten se innostui ja yritti vaihtaa laukalle...

Huomenna Jimppa saa tutustua uuteen heppakaveriin! Menemme irtojuoksuttamaan hevosia maneesiin ja katsomme, synkkaisiko poneilla. Niistä tulisi sitten tarhakaverit uudessa tallissa, jos tulevat juttuun :)

Viime lauantaina ajattelimme koettaa, mitä Jimppa sanoo pulkkaratsastuksesta. Pulkasta se ei sanonut mitään, kun sitä vedettiin sen vierellä. Mutta sitten alkoikin pelottaa, kun se kiinnitettiin itse ruunaan! Ehkä vielä jonain päivänä testaamme uudelleen, jos Jimppa tottuisi ajatukseen. :) Tein siinä samalla vähän niin kuin videopostauksen talleilusta. Ratsastuksesta ei nyt tullut kauheasti materiaalia, mutta ensi kerralla sitten paremmin!


Miksihän se näkyy tuolla lailla pienenä? :s

(Jos jollain on hyviä biisejä, joita käyttää videoissa, saa vinkata. On todella vaikea keksiä mitään musiikkia, etenkin kun tekijänoikeuslaki tulee vastaan...)

Lue myös nämä!

2 kommenttia

  1. ei nuissa videoissa mun mielestä tarvis olla ees musiikkia. 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuten, mutta noihin nopeutettuihin kohtiin haluaisin jotain ääntä laittaa, kun muuten ne on ihan äänettömiä :D

      Poista