Uudessa tallissa!

by - 2.5.12

Heippa!
Viime viikolla maastoiltiin. Kävimme raviradalla, missä Jimppa meni todella rauhallisesti. Se oli aika erikoista, sillä yleensä ruuna on kyllä päästellyt kunnolla radalla, mutta nyt se on hallinnut vauhtinsa ihan itse. :D No, mikäpä minä olen valittamaan! Välitiellä meinattiin kerran tippua ojaan kun Jimppa halusi välttämättä väistää mutalammikkoa aivan tien reunaan, joka sitten petti alta. Onneksi ei käynyt mitenkään! Maneesiin emme menneet sunnuntaina, koska siellä on pahat routavauriot eikä siellä pysty kunnolla tekemään mitään. Toinen maneesi on kuulemma paljon paremmassa kunnossa, mutta onneksi säätkin ovat olleet mukavia (tuulta lukuun ottamatta), että maastoilen mieluummin :)
Käytiin myös eräs päivä kävelemässä mutaisella välitiellä, kuten kuvasta näkyy. Jimppa oli todella kuuliainen ja totteli hyvin käskyjä. Tallipihalla harjoiteltiin pyörimistä ja peruuttamista taas ja ne sujuivat yhä paremmin :) Siitä se lähtee!



Eilen kuitenkin tapahtui jotain Jimppaa järkyttävää - vaihdoimme nimittäin tallia! Vaihdos sujui taluttaen, sillä talli sijaitsee raviradan lähellä ja sinne oli matkaa vanhalta ehkä 3 km tai jopa alle.

Koska kello oli vasta puoli viisi kun saavuimme, laitoimme Jimpan sille varattuun tarhaan. Raukka oli ihan hämillään, kun vanha tuttu tallikaveri ei tullutkaan mukaan! Ruuna hirnui paljon, eikä malttanut kauheasti heinää syödä. Välillä se jopa intoutui ravaamaan tai laukkaamaan tai jopa heittämään pukin jos toisenkin. Laittelimme tallissa kaiken valmiiksi ja lähdimme hetkeksi kotiin syömään. Tulimme kuuden aikaan takaisin hakemaan yhä hirnuvan hevosen sisälle. Ulkona ei ollut aikaisemmin ollut kuin pari hevosta kauempana, joten ei ihme, vaikka Jimppaa vähän hermostuttikin. Sisälle talliin se tuli kuitenkin ilman ongelmia ja karsinaan päästyään työnsi turpansa suorinta tietä ruokakaukaloon ja rupesi mutustamaan iltarehujaan hyvillä mielin. Uudet kasvot kävivät ihastelemassa ruunaa ja se välillä jopa keskeytti ruokailunsa katsoakseen ihailijoitaan, mutta jatkoi sitten taas syömistä.



Äiti kävi aamulla laittamassa Jimpan ulos, vaikka tallilla on sellainen systeemi, että jokainen hevosenomistaja käy vuorollaan tekemässä aamutallin. Mutta pitihän sitä nyt ensimmäinen aamu käydä itse. ;) Tänään illalla Jimppa oli jo vähän rauhallisempi, eikä enää hirnunutkaan niin kovasti kuin eilen. Vähän piti ulkona huudella, kun ei muita hevosia näkynyt, mutta siinäpä se. Vielä se on vähän levoton ja pitäisi päästä tutkimaan paikkoja, mutta eiköhän se siitä! Ruoka ainakin maistuu tuttuun tapaan ja oma kohta lantakasallekin on valittu, se on suunnilleen sama kuin edellisessäkin karsinassa. :) Huomenna käyn luultavasti taluttelemassa Jimppaa, jos ei tuule hirveästi. Perjantaiksi saimme sitten maastoiluseuraa siitä suomenpienhevosesta, jolla silloin talvella kävin ratsastamassa. Eiköhän Jimppakin tuosta rauhoitu kun tajuaa, että ollaan yhä tutuissa maisemissa!




Uudessa tallissa on Jimpan lisäksi seitsemän hevosta, kaikki taitavat olla ratsuja, tosin ainakin yhdellä ajellaan silloin tällöin. Jimpankin kärryt siirrettiin tallille jo aikaisemmin, tästä onkin lyhyt matka raviradalle! Tarhat ovat pienemmät kuin edellisessä tallissa, mutta liikutusmahdollisuuksia on enemmän. Ei tarvitse kulkea autotiellä päästäkseen minnekään! Maastoon pääsee kävelemällä pois tallin pihasta, raviradalle pääsee ylittämällä tien ja maneesitkin ovat parin sadan metrin säteellä tallista. Yhdestä tarhasta kuulemma aiotaan tehdä kenttä, varmaan jopa valaistukin, mutta kyllä siinä voi jo nyt ratsastaa kun maa vähän kuivaa. Kesällä hevoset pääsevät tallin lähellä sijaitsevalle laitumelle nauttimaan vihreästää ruohosta ja auringosta. Talvella tallissa on sopivan lämmin ja varusteet pysyvät kuivina omassa tilassaan. Karsinoissa on maapohja, joten sillä on parempi maata ja seistä kuin betonisella. Ratsastusseuraakin on! Ja vuokra on saman verran kuin aikaisemminkin. :) Jimpasta ei ole vielä kuvia uudessa tallissa, mutta eiköhän me joskus kamera saada mukaan sinnekin. Tästä lähtee heinämahan tiputtaminen ja kunnon kohottaminen! :)





Lue myös nämä!

0 kommenttia