Estevalmennus ja tallitalkoot

by - 30.5.12


Viime sunnuntaina olin estevalmennuksessa kahden muun ratsukon kanssa. Oli todella lämmin ja maneesissa pöllysi hiekka niin että suu oli kuiva kuin autiomaa jo ennen kuin hevosen selkään oli päässyt. Ikkunoista tulviva valo oli Jimpasta todella pelottavaa ja koko tunti olikin aikamoista sähellystä, kun se säikkyi jokaista valoviirua joka jostain pienestä raosta tuikkasi silmään. Laukka ei noussut ollenkaan, joten ylitimme esteet ravissa. Jimppa oli yllättävän reipas esteillä, vaikka aluksi meinasikin pysähdellä. Mutta aina mentiin kuitenkin yli! Loppua kohden se väsyi selkeästi, joten sitten seurasimme sivusta, kun muut hyppivät pelottavan possulaatikkoesteen yli. Kyseessähän oli siis erikoisesteihin tutustumista samoin kuin eri askelmäärät. Tosin me Jimpan kanssa keskityttiin vain siihen että mentiin yli ja vauhti säilyi, mutta oli siinäkin tarpeeksi pelättävää! Meinasin kerran jopa lentää selästä, kun Jimppa yhtäkkiä loikkasi jättiloikan sivuun jotain typerää säikähtäessään. :D

Valmennuksesta ei pahemmin kuvia ole, vain yksi videopätkä ja siinäkään ei kamalasti katsottavaa. Mutta Jimppa oli todella rauhallinen, vaikka ei ole ennen ollut noin monen hevosen kanssa maneesissa. Vaikka ratsukot laukkasivat Jimpan ympärillä ja hyppivät esteitä vauhdikkaasti, ruuna vain seisoi paikallaan kuin olisi aina ollut estetunneilla mukana. :)


Tuntia edeltävänä päivänä kävimme päälle tunnin kestävällä käyntilenkillä maastossa. Kiipeilimme mäkiä ylös ja tutkimme pikkupolkuja. Jimppa oli oikein mukava, ja lenkin jälkeen sen selkä oli todella joustava ja pehmeä! Ei jumeja :)



Sunnuntaina oli myös aamupäivästä tallitalkoot ja haravoimme pihan siistiksi. Oli kuuma! Emme kulottaneet laidunta, koska siihen oli jo ehtinyt kasvaa niin pitkä ruoho, mutta eiköhän se siitä huolimatta ole ihan maukas. Laitumelle hevoset pääsevät luultavasti juhannuksen aikaan.

Tänään olen menossa illalla 6-7 maneesiin suomenpienhevostamma seuranamme. Saa nähdä, mitä keksimme - itse ajattelin puomityöskentelyä, mutta katsotaan jos keksimme jotain muuta. :D Nyt menen heittämään päiväheinät hevosille ja kauppaan!

Lue myös nämä!

0 kommenttia