Ravien huumaa

by - 6.5.12

Tänään oli päiväravit ja Jimppa sai ekaa kertaa kahteen vuoteen olla todistamassa ravipuuhailua lähietäisyydeltä. Kävin jakamassa hevosille päiväheinät ja pihaan ajaessa huomasin Jimpan hyppivän ja juoksevan ympäri tarhaa niin hermona kuin olla ja voi! Lainaamamme sadeloimikin oli saanut mutakylvyn. Myöhemmin kävin uudemman kerran tallilla tarkastamassa, missä kunnossa Jimppa oli. Se oli kuulemma kiertänyt ympyrää tarhassa, juossut sitten portille ja vetänyt jarrut päälle juuri ennen aitaa. Koska tarha oli eilisen sateen vuoksi mutainen ja märkä, pelkäsin Jimpan jalkojen puolesta. Mutta sitä ei voinut sisällekään viedä, koska siellä se olisi hermoillut kahta kauheammin kun olisi joutunut yksin olemaan. No, syötin sille heinää ja leivänpaloja, ja ruuna pysyikin suht rauhallisena, mitä nyt välillä kävi kävelemässä tarhan viertä tai roiskuttamassa lammikossa vettä.

Kävimme maneesissa illemmalla yhdessä Nestori-ponin kanssa. Jimppa oli menomatkalla yhä hermona, eikä meinannut pysyä käynnissä. Se ei myöskään seissyt paikallaan selkään noustessa, mutta onneksi oli apukäsiä paikan päällä. :) Itse ratsastus oli aika lailla vain Jimpan rauhoittelua, sillä se kulki ylireippaasti. Maneesi oli yhä huonossa kunnossa, suurin osa oli upottavan pehmeää ja märkää, eikä siinä voinut ratsastaa. Jimppa huomasikin pian, että maa onkin upottavaa, eikä uskaltanut mennä uran sisäpuolelle kovin kauas. Mentiin ihan kevyesti, mikä oli varmasti Jimpallekin ihan hyvä, koska se oli ehtinyt juoksuttaa itseään koko päivän jo valmiiksi. Tein paljon käynnissä pysähdyksiä ja peruuttelin. Jimppa ei olisi halunnut seistä paikoillaan sitten millään, mutta loppujen lopuksi se tajusi, että pääsi helpommalla kun seisoi rauhassa. Ravia otettiin jonkun verran, mutta Jimppa oli niin vauhdikas, että olimme koko ajan ponin perässä kiinni. Se ei vaan ymmärrä rauhallisuuden päälle sitten yhtään. :D Laukkasimme myös vähän, ja sen jälkeen Jimppa ei muuta olisi halunnut mennäkään.

Kotimatkalla Jimppa yritti väkisin kääntyä tutusta kohdasta hiekkatielle, mitä pitkin aina kuljimme tallilta maneesille ja takaisin. Sitten kun ei mentykään siitä, se yritti hämillään pyörtää ympäri käynnissä tai ravissa. Pääsimme kuitenkin tallille takaisin ja Jimppa ehti jo vähän rauhoittua. Vein sen suoraan karsinaan ja riisuin varusteet siellä pois sekä harjasin. Ruuna kyllä ehti piehtaroida sillä välin kun kävin hakemassa heinät.. Sitä myös janotti kovasti, ei ollut raukka tainnut uskaltaa juoda tarhassa ollenkaan! Onneksi raveja ei joka päivä ole, muuten Jimppa varmaan tulisi hulluksi. Mutta se tulee luultavasti siirtymään toiseen tarhaan kahden muun hevoskaverin kanssa, jolloin niiden rauhallisuus toivottavasti tarttuu Jimppaankin.

Nyt ulkona paistaa todella kauniisti aurinko, eikä edes tuule. Olisipa huomennakin samanlainen sää! Aamulla oli kyllä koleaa ja tuuli kylmästi, mutta nyt illasta ilma muuttui paremmaksi. Huomenna ajattelin mennä maastoilemaan tai jos "kenttä" sallii, niin sitten sinne. Keskiviikkona menen toiselle maneesille ratsastamaan sen suokin seuraksi, jolla silloin kerran menin. Toivon mukaan Jimppa on siihen mennessä rauhoittunut tämän päivän järkytyksestä! Olen myös ajatellut pyytää tunnin taas vaihteeksi, että jotain joskus oppisimme. Jimpan oikea laukka pitäisi saada toimimaan ja muutenkin laukan kanssa on paljon parantamista. Kunhan se nyt ensiksi sopeutuisi uuteen talliin ja kavereihin, että pääsisimme taas normaalisti jatkamaan matkaa!

Lue myös nämä!

0 kommenttia