Kevätpesulla!

by - 14.5.12

Moikka!

Eilen oli äitienpäivä ja match show Lumon maneesissa. Kävimme katsomassa sitä jonkun aikaa. Luokkia oli yhteensä neljä, ja kaikista löytyi tuttuja! Illemmalla lähdimme Jimpan kanssa maastoilemaan ja äiti tuli mukaan. Jimpalla oli energiaa vaikka muille jakaa, ja se päätti käyttää sen turhaan kyttäilyyn. Vastaan tuli pelottava auto kolisevine peräkärryineen, jota Jimpan piti pelästyä. Olimme juuri menossa turvaan pellolle, kun ruuna huomasi peräkärryn ja teki äkkiloikkauksen ympäri tulosuuntaan! Horjahdin satulassa ja auto pysähtyi kauemmaksi odottamaan. Eivät uskaltaneet lähteä liikkeellekään, ennen kuin huiskin kädelläni, että saavat mennä ohi. :D Taisi heidätkin yllättää Jimpan säikähdys!



Jatkoimme matkaa puhisten kaikelle epäilyttävälle. Jimppa pysähteli itsekseen monta kertaa matkan aikana tuijottamaan jotain hirviömäistä kiveä metsän siimeksessä, vaikka kuinka sitä pyysin eteenpäin ja juttelin. Eikä sitten muuten liikuttu kuin peruuttaen, mutta sain sen aina lopulta jatkamaan eteenpäin, kun tarpeeksi kauan peruututin tai pyöritin ympyrää. Ravasimme jonkin matkaa ja palasimme sitten takaisin. Matkasimme takaisin tallille ja menimme lentokentälle, joka on siis raviradan vieressä oleva pieni hiekkarata, jota on kiva käydä kiertämässä. Ravasimme ja laukkasimme sitä jonkin aikaa, Jimppa yritti lähteä viemään aina laukatessa ja kerran, kun pyysi nsitä raviin, se yritti lähteä laukkaamaan ja pukitti. Yleensä jos Jimppa pukittaa, niin se tulee välillä laukannostoissa. En tiedä, mikä siinä on, koska satulan pitäisi olla nyt sopiva ja selässä ei ole tuntunut olevan jumeja. Entinen omistaja kyllä sanoi, että Jimppa pukittaa laukannostoissa, mutta luulin sen olevan vain pientä. Nämä pukit ovat kyllä turhan isoja, vaikken niissä ole vielä tippunut *koputtaa puuta*. No, keskiviikkona menen hevosseuran kanssa maastoon, joten Jimppakaan ei kyttäile turhia ja torstaina meillä on sitten tunti. Toivottavasti siellä opittaisiin jotain..


Maastoilun jälkeen pesin Jimpan pitkästä aikaa. Entisellä tallilla ei ollut oikein mahdollisuutta pestä kunnolla, sillä vedet piti kantaa ämpäreissä. Olisi ollut työlästä ruveta ämpäreillä pesemään. Mutta nyt pesin kunnolla harjan ja hännän sekä pesaisin nopeasti loputkin hevosesta, kun se ehti siinä jo kastua. :D Jimppa pysyi nätisti paikoillaan, vaikka riimukin oli vain osittain päässä. Vasta huuhtelussa se rupesi osoittamaan mieltään, muttei silloinkaan muuten kuin vähän siirsi takapäätä sivummalle, kun ruutasin vettä. Sitten kuivailtiin ja lopuksi loimi niskaan ja karsinaan syömään! Pelottaa mennä tänään katsomaan, missä kunnossa ruuna on. Sillä ei varmaan ole ollut takkia päällä ulkoillessa, joten se on tottakai käyttänyt tilanteen hyväksi ja piehtaroinut mudassa!



Lauantaina tuuli niin paljon, että syöttelin vain vihreää ja kuvasin. Jimppa söi kaikessa rauhassa sillä välin kun kyykin tuonnempana kuvailemassa ruohoa ja vettä. Tuli Jimpastakin napsittua joitakin kuvia, mutta eipä ne kovin vauhdikkaita olleet, kun ruuna kulki turpa maata viistäen pari senttiä kerrallaan. Hyvin se silti pysyi siinä syömässä, vaikka saikin olla vapaana.


Ajamaankin tekisi mieli mennä ja Jimppa olisi varmasti innoissaan siitä. Raviradalla on kuitenkin alkanut jalkapallotreenit, enkä haluaisi mennä tuon kanssa radalle säheltämään, sillä kuulemma palloja lentää aina välillä minne sattuun. Eräs ratsastaja sanoi kerran pallon lentäneen hänen ja ratsunsa nenän edestä, eikä heppa ollut siinä kauaa sitä ihmetellyt. :D Voin jo kuvitella, kuinka nopeasti Jimppa lähtisi vastakkaiseen suuntaan pallon syöksyessä edestä! Lentokentällä tai maastossa voisi käydä kyllä ajamassa, mutta en tiedä maastossa oikein mitään hyviä lenkkejä vielä. Me kävimme äidin kanssa hakemassa kaupungintalolta vuosi tai kaksi sitten tallin ympäristöstä kartta, josta näkee eri reittejä. Ajattelimme viedä sen tallille ilmoitustaululle tai johonkin esille, jotta muutkin voivat siitä reittejä tutkia. :)




Lue myös nämä!

0 kommenttia