Raviponi

by - 15.5.12

Heippa!

Tänään oli ajopäivä Jimpalla. Mentiin tallille kuuden aikaan, napattiin hevonen mukaan ja ryhdyttiin laittamaan valmiiksi. Ensin pestiin kuraiset jalat ja harjattiin karva puhtaaksi. Sen jälkeen varusteet päälle ja ulos! Jimppa sai tuijotella heinälatoon, kun laitoimme sille kärryt perään. Ruuna ploplotti ja katseli innokkaana ympärilleen odottaen pääsyä ajelulle. Menimme lentokentälle ja ensiksi Jimppa joutui menemään kaksi kierrosta rauhallista käyntiä. Se kulki reippaasti ja korvat tötteröllä koko ajan, selvästi nauttien ajosta!


Aluksi annoin Jimpan ravata vain vähän aikaa, sillä se lähtee ajaessa herkästi täysiä. En halunnut sen rikkovan jalkojaan liidellessään ravuriravia yhtäkkiä pitkän tauon jälkeen. Kun se sitten sai luvan juosta reippaammasti ja pitempään, herra päättikin laukata! Oli työn takana saada se ravaamaan, kun vaihtoehdot seilasivat laukan ja peitsin välillä. Mikä ravuri se tuollainen muka on!?


Luulin Jimpan tiputtaneen kenkänsä, sillä viimeksi sen laukatessa siltä oli kenkä irronnut. Mutta onneksi niin ei ollut käynyt, koska muuten olisin joutunut perumaan maaston ja tunnin! Nyt vain mietityttää tuo hevosen selkä, koska lihakset tuntuivat kovilta kun niitä kokeilin. Yleensä liikutus on kuitenkin tehnyt ne taas joustaviksi ja pehmeiksi, joten toivon mukaan nuo jumit johtuvat vain näistä kevyistä päivistä. Kengittäjälle laitettiin viestiä, josko hän pääsisi käymään. Jimpan kaviot alkavat olemaan jo huollon tarpeessa! Samalla kengittäjä voisi tarkistaa Jimpan hampaat, vaikka mitään piikkeihin viittaavaa en ole huomannut. Voisin hierojaa pyytää käymään varsinkin, jos tuo selkä rupeaa tuntumaan jumiutuneelta.

Lue myös nämä!

0 kommenttia