Alavieskan hevosharrastajien harjoitusnäyttelyt 18.8.

by - 18.8.13

Heippa!

Tänään suuntasimme Alavieskaan mätsäreihin. Pääsimme kuin pääsimmekin lähtemään vaikeuksista huolimatta! Ei meinannut löytyä koppia, ei autoa, eikä aina voinut olla varma, tulisiko osallistujiakaan tarpeeksi... Onneksi kaikki järjestyi, ja pääsimme Jimpan kanssa ihan ekoihin kisoihin!



Jimppa päätti heti aamusta, että ei halua mennä koppiin ensimmäisenä. Kun kaveri oltiin saatu turvallisesti sisälle, Jimppakin suostui nousemaan traileriin pienen suostuttelun jälkeen. Pois tultiin mallikkaasti koko ajan seuraavaa peruutuspyyntöä odottaen, ja ruuna oli kisapaikalla yllättävän rauhallinen. Kavereille piti huutaa kovastikin, mutta muuten se käyttäytyi hyvin.



Olimme meidän luokan ensimmäisiä, joten alun ryhmäesittäytymisen jälkeen jäimme kehään muiden lähtiessä sivummalle odottamaan. Olisi ehkä ollut parempi, että mekin olisimme siirtyneet muiden mukana pois kehästä ja tulleet sitten siihen uudestaan, sillä Jimppa järkyttyi kovasti muiden poistuessa kauemmaksi. Se ei meinannut seistä aloillaan, hirnui ja tuijotti huolestuneena muita hevosia. Käynti ja ravi sujuivat kuitenkin ilman sen suurempia pelleilyjä, mutta olisimme saaneet juosta reippaammasti. Nyt Jimpan ravi jäi vähän laimeaksi, kun se ei saanut tarpeeksi vauhtia alle.


Ja ruoka maistui!
II-palkintohan sieltä sitten tuli. Jimppa otti ruusukkeen hyvin vastaan (vaikka päättikin paskoa keskelle kehää), eikä vierastanut tuulessa liehuvia nauhoja ollenkaan. Harmillisesti aurinko alkoi paistamaan vasta meidän jälkeemme, poni olisi kiiltänyt silloin tuplasti enemmän ;D Tällä kertaa pyysin isääni napauttamaan raipalla takapuolelle koppiin mentäessä, kun Jimppa alkoi taas epäröimään ennen lastaussiltaa. Ei tarvinnut kuin vähän koskettaa, ja ruuna kapusi sisälle reippaasti!


Kaikin puolin hyvä reissu oli! Nytpä tiedän, miten ruuna käyttäytyy kisapaikalla. Vaikka Jimppa onkin aikamoinen jännittäjä, loppua kohden sekin vähän rentoutui. Ruoka ainakin maistui läpi retken ja vatsa toimi vähän liiankin hyvin!


Arvostelu kuului näin: "Kuiva lihaksisto. Takaa ahdas käynti. Epätahdikas ravi. Esitetään huolitellussa kunnossa. Hyväkäytöksinen." Eniten jäi harmittamaan tuo epätahdikas ravi, sillä jos olisin itse pistänyt enemmän vauhtia juoksuun, ravikin olisi ollut paljon parempaa. Mutta ei ensimmäisellä kerralla voi kaikki mennä oikein, seuraavalla sitten paremmin! :)

Lue myös nämä!

2 kommenttia