Maastoilua kärryiltä ja toinen kaatuminen

by - 12.8.13


Heippa!

Nyt satulan lähdettyä topattavaksi Jimppa on ollut kevyellä liikunnalla. Käyntitaivutteluja seuraavana päivänä tarkoituksena oli käydä lyhyt, parin kilometrin mittainen maastolenkki. Se kuitenkin päättyi lyhyeen, kun kokeilin vähän ravia ja ottaessani takaisin käyntiin Jimppa kompastui - eikä päässytkään enää jaloilleen. Niinpä menimme nurin, minä tietenkin pyörähdin sukkelasti alas ja nousin nopeasti ottamaan Jimpasta varmuuden vuoksi kiinni. Vähän aikaa ruuna näytti pitävän vasenta takastaan ylhäällä, mutta hetken käveltyämme se oli taas täysin normaali. Mitään ei siis onneksi käynyt tällä(kään) kertaa! Kaksi kaatumista yhden kesän aikana, toivottavasti ne jäisivät nyt tähän...

Eilen juoksutin Jimpan kentällä ja katsoin, miten se kaatumisen jälkeen liikkuu. Jimppa toimi yllättävän hyvin! Se ei näyttänyt nyrpeää naamaa kuin ekalla ravinostolla, ja sen jälkeen ravi nousi jopa pelkällä äänellä. Jimppa myös liikkui puhtaasti.



Tälle päivälle olin suunnitellut lähteväni ajamaan Jimpalla. Sääkin oli puolellamme, joten suuntasimme maastoon. Jimppa oli aivan innoissaan, ja minulla oli hieman vaikeuksia saada jarrut toimimaan. :D Jatkoimme matkaa tavallisesta kääntymispaikastamme vielä aika paljon eteenpäin ja käännyimme sitten jollakin pienellä levennyksellä ympäri. Jimpan kanssa on helppo käydä kärryilläkin maastossa, koska se kääntyy ja peruuttaa missä tahansa, joten takaisin pääsee kääntymään, vaikkei kunnon kääntymispaikkaa olisikaan.


Hikinen ravuri
Matkaa kertyi noin 9 kilometriä, ja lenkin jälkeen Jimppa pääsi pesulle. Se on aina niin innoissaan, että hikoaa jo ensimmäisellä ravipätkällä kovemmin kuin kokonaisella ratsastuslenkillä! Poni oli oikein tyytyväisen näköinen, seisoi vain paikallaan alahuuli lörpöttäen. :)


Tärähtänyttä touhua. Jimppa pesetytti hampaansakin!

Kyllä ruoka maistui ;)
Jos huomennakin on näin hyvä sää illalla, lähdemme sillä kertaa selästä käsin maastolenkille. Olemme myös suunnitelleet, että tällä viikolla Jimppa pääsisi toisenkin kerran kärryjen eteen, mutta kuskina en olisikaan minä, vaan joku, jonka pää kestää vauhtia vähän paremmin ;)

Lue myös nämä!

2 kommenttia

  1. Oi mahoton, ihania ajokuvia ja video. Minä niin kaipaan ajamaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä tykkään etenkin tuosta ekasta kuvasta :) Ajaminen on kyllä kivaa!

      Poista