Mervi Pakolan valmennus

by - 8.8.13

Heippa!

Eilen olimme Mervi Pakolan pitämässä valmennuksessa. Onneksi olimme varanneet maneesin, sillä sää oli ihan kamala! Satoi kaatamalla ja välillä kuului ukkosen jyrähdyksiäkin. Sää kuitenkin selkeni melko nopeasti valmennuksen alun jälkeen, ja opetuksenkin kuuli sitten paljon paremmin. :)

Mervi selässä
Ensiksi verkkasin Jimpan käynnissä ja ravissa tehden paljon voltteja. Aloitimme sen jälkeen harjoittelemaan taipumista, mikä ei mennyt hyvin. Käynnissä Jimppa taipui aina välillä pikkuisen, mutta ravissa se vänkäsi vastaan ja asettui ulospäin. Mervikin kävi Jimpan selässä, mutta poni ei taipunut millään. Saimmekin kotiläksyksi harjoitella paljon taipumista pienillä ympyröillä käynnissä, koska Jimppa on niin jäykkä.


Sitten harjoittelimme laukkaa. Ensiksi otin pari nostoa vasempaan, Jimppa nosti hyvin, mutta laukka oli aivan surkeaa! Jimppa ei oikein päässyt vauhtiin laukassa, ja se jäi laiskaksi räpellykseksi. Maneesissa ruuna laukkaa aina paljon huonommin, mutta nyt se oli oikeasti huonoa. Jimppa olisi varmaan tarvinnut kierroksen vauhdikasta laukkaa ympäri maneesia, jotta saisi laukan pyörimään paremmin.

Linkki videoon

Oikeaan kierrokseen otimme enemmän nostoja, ja se meni paljon paremmin! Vaikka Jimppa kaatuu oikeassa laukassa sisälle vielä aika pahasti, se tuntui tällä kertaa vasempaa paremmalta. Vauhtikin oli rauhoittunut viime kerralta, eikä nostoissa tarvittu enää niin paljoa raipan apuakaan. Aluksi Mervi vähän auttoi juoksutuspiiskalla, mutta loppuajasta sitä ei tarvittu ollenkaan!


Lopuksi taivuttelin vielä Jimppaa pienillä ympyröillä, palkiten heti pienestäkin taipumisesta. Se alkoi jo tajuamaan, mitä siltä haluttiin, joten nyt vain harjoittelemme lisää itsenäisestikin! Olimme jo alustavasti suunnitelleet seuraavaa valmennusta johonkin kuukauden päähän, eli jos siihen mennessä saisin Jimpan tajuamaan taipumisen, pääsisimme harjoittelemaan sitä ravissakin.

Tänään lähti satulakin topattavaksi. Eilen tallilla kävi satulapalvelu Hirnakka ja sovituksessa ilmeni, että satula on edestä liian leveä Jimpalle. Olinkin tätä jo epäillyt itsekin, joten se ei tullut yllätyksenä. Nyt meillä on sitten viikon pari kestävä satulaton jakso, joten varmasti harjoittelemme käyntitaivutuksia ja paljon ;)

Lue myös nämä!

0 kommenttia