Lauantain koulutunti

by - 12.8.12


Heippa!
Eilinen koulutunti oli aamusta jo kello 10. Tuntui hassulta, kun tallihommat ja liikutus oli jo tehty niin aikaisin! :D

Meillä oli tunnilla kaverina vanhempi suomenhevosruuna. Teimme kolmikaarista kiemurauraa ekaksi käynnissä ja sitten ravissa. Aluksi menin Jimpalla sivuohjitta, mutta vähän ajan päästä sille laitettiin ne päälle. Sitä piti sitten kääntää voimakkaammin kuin yleensä ja heppa tuntui kulkevan käsijarru päällä koko ajan. Se myös rupesi peitsaamaan tosi herkästi, eikä palannut raville helpolla. Mutta kun Jimppa sitten ravasi, niin se meni kyllä nätisti :) Laukkaa otimme ympyrällä ja ympäri maneesia. Pitkillä sivuilla Jimppa rikkoo helposti raville, kun se joutuu laukkaamaan suoraan. Sitten kun piti ottaa alas raville, ruuna päättikin ruveta peitsaamaan, eikä vaihtanut raville sitten millään! Huijasin sitä vaihtamalla suuntaa, jolloin se lähtee aina ravaamaan, ja sitten vaihdoin suunnan takaisin. Hassua, että ottaessaan itse laukan alas, se rupeaa automaattisesti ravaamaan, mutta sitten jos ratsastaja ottaa sen alas, niin pitää ruveta peitsaamaan... :D




Olin kuitenkin tyytyväinen Jimppaan, ja ruunallekin tuli yhtä hiki kuin ratsastajalleenkin. Valmentaja sanoi, että Jimppa ei ehkä uskalla nostaa oikeaan kierrokseen laukkaa koska sen oikeassa takajalassa taitaa olla jokin vika, jonka tähden se varoo sitä. Mutta kun saadaan lisää lihaksia, niin ehkä se laukka sieltä tulee :) Nostihan Jimppa kerran vaikeamman suunnan laukan silloin jokin aika sitten, joten mikään mahdottomuus se tuskin on.

Videoita tunnista olisi paljon enemmän kuin kuvia, mutta minulla youtube ei ole vähään aikaan toiminut kunnolla... En sitten tiedä, miten lataaminen sinne onnistuisi, mutta saatan myöhemmin yrittää jotain koostetta tehdä.




Lue myös nämä!

0 kommenttia