Tallipäivyrin merkintöjä

by - 8.8.12

Uusien suitsien otsapanta

Heippa!
Kun vuodatus.net oli huoltokatkollaan heinäkuun, kirjoitin vaihtoehtoisesti pieneen kirjaseen, jonka vein tallille. Nyt sitten muistin viimein ottaa sen mukaan, joten saatte kuulla menneiden päivien tapahtumista. :)

24.7.
Ratsastin klinikan pihalla kaikki askellajit läpi. Jimppa laukkasi tosi hyvin ja vauhtia oli helppo säädellä! Vaikeaan suuntaan se nosti kerran laukan (mutta vain 4 askelta) ja olin tosi tyytyväinen! :)

25.7.
Kävin ilman satulaa käyntilenkin maastossa raviradan takaa. Jimppa oli tosi kiltisti vaikka ötökät kiusasi.

26.7.
Tehtiin putkesta ja ämpäreistä este lentokentälle (hiittisuoralle) ja hypättiin sitä. Se oli ihan matala, viisti maata :D Jimpalla riitti vauhtia, mutta pysyi käsissä erinomaisesti!

27.7.
Juoksutin Jimpan klinikan pihalla. Aluksi oli vähän laiska, mutta virkistyi sitten. Ei nostanut laukkaa. Aloitin ehdollistamisen naksuttimeen, katsotaan rupenko sitä kuitenkaan käyttämään. "Hyvä" on ehkä parempi vaihtoehto :) Käytin Jimpan lopuksi pesarissa ja se sai siitä palkkioksi leipää. (On ruvennut vähän karttamaan pesupaikkaa jostain syystä)

28.7.
Oli niin kuuma, että kävin vaan taluttelemassa lentokentällä.

29.7.
Yhä lämmin ja nihkeä sää. Ratsastin varmaan 30 min kaikki askellajit. Jimpalla olisi ollut virtaa juosta enemmänkin, mutta oli liian hiostava ilma päästellä.

30.7.
Jimpan vasemmasta sieraimesta tuli verta. Ei käyty sitten liikuttamassa, vaikka saattoi olla vain ötökän purema tai sitten johtui kuivasta ja kuumasta ilmasta. Muuten ihan normaali, mutta lämpöä 37.9 °C. Oli kuumissaan kuuman äivän jäljiltä, ja kun laidunkaveri oli sitä vielä juoksuttanut ruoan loputtua.

31.7.
Käytiin lentokentällä vähän laukkailemassa ja laitumen takana pellolla yritettiin hypätä paaleja, mutta Jimppa astui vaan päälle. Lämpö 37.2
°C eikä verta tullut enää sieraimesta.

Tänään menin maneesille humputtelemaan siksi aikaa, kun tallikaveri oli estevalmennuksessa. Jimppa oli säikyllä päällä ja virtaakin olisi riittänyt vaikka pienelle kylälle. Käynnissä haki muotoa alusta asti ja oli muutenkin yllättävän mukava ratsastaa, vaikka laukassa ja ravissa yritti lisätä vauhtia itsekseen. :) Kuvia ei nyt siitä ratsastuskerrasta ollut, kun alun perin ajateltiin vain käydä maastossa tai jotain, niin ei otettu kameraakaan mukaan.

Lauantaina olisi sitten koulutunti maneesilla aamusta. Saa nähdä, millä tuulella Jimppa on silloin!


Kuvat joltain vanhemmalta ratsastuskerralta.







Lue myös nämä!

0 kommenttia